Nadire Bahadi

Mağusa’da 2007 Kasım ayında hizmete açılan 120 yatak kapasitesi ile ülkenin ikinci büyük devlet hastanesi ünvanını taşıyan Mağusa Devlet Hastanesi temel görev olan sağlık konusunun yanı sıra vatandaşa hizmet amacı ile kendini geliştiriyor.

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Özdeş Öznuh’un girişimleri ve hastanede görevli İdari amirlerinin özverili çalışması sonucu devlet hastanesine engelsiz çocuk parkı yapıldı. Ülkede bir ilk olan devlet hastanesinde engelsiz çocuk parkı projesi hem çalışanlar hem de vatandaşlar tarafından beğeni topladı.

Hastane yönetimi Mağusa ve yöre halkına hizmet veren hastanenin çevre düzenlemesi, bakım ve hizmet konusunda da vatandaştan tam puan aldı.

Devlet hastanesinde bir ilk “engelsiz çocuk parkı”

Uzun yıllar Polatpaşa Bulvarı üzerinde hizmet veren Mağusa Devlet Hastanesi yepyeni bir yapı ile 2007 yılında Mağusa Sanayi Bölgesi yakınlarında hizmet vermeye başladı. Yapımı yaklaşık 19 ayda tamamlanan hastane 120 yatak kapasitesi ile 95 dönümlük arazide 18 bin 500 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteriyor.

Mağusa’nın yanı sıra İskele ve Karpaz bölgesine de hizmet veren hastane sağlık konusu temel görev ile birlikte vatandaşa hizmet konusunda her geçen gün kendini geliştiriyor. Mağusa Devlet Hastanesi’nin yeni hizmetlerinden biri engelsiz çocuk parkı. Hastanenin alt katında çocuklar için tasarlanıp uygulanan çocuk parkı hem çalışanlar hem de vatandaş tarafından beğenilerek ilgi gördü.

hastane-3.jpg

Öznuh: Modern hastanelerle yarışıyoruz

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Başhekim Ahmet Özdeş Öznuh, Avrupa ülkelerinde modern hastanelerin pek çoğunda benzeri uygulamaların bulunduğunu dile getirerek bu konuda destek veren ve projenin uygulamasında katkı sağlayan Sağlık Bakanlığı ile Mağusa Belediyesi’ne teşekkür etti. Öznuh parkın vatandaş tarafından çok beğenilerek kullanıma başlandığını belirtip, önümüzdeki günlerde engelsiz çocuk parkının açılışının yapılacağını müjdeledi.

Çevre düzenlemesi beğeni topladı

9 yıldan bu yana sağlık sektöründe devlet kurumu olarak hizmet veren Mağusa Devlet Hastanesi’nde merkezi ısıtma, soğutma sistemlerinin yanı sıra hemen her bölümünde çalışmalar yürütülerek tadil ediliyor.

Uzun süre merkezi sistemde yaşanan problem çözüme kavuşurken, hastane yönetimi hastanenin soğuk ve kasvetli havasını bozarak yaptığı çevre düzenlemesi ile beğeni topladı.

Hastane geneli çimlenerek yeşil alan oluşturulurken, DAÜ çalışanları, DAÜ Peyzaj Mimarı ve Mağusa Belediyesi ekiplerinin yardımı ile hastanede yapılan çevre düzenlemesi tamamlandı. Çalışma kapsamında iklime ve toprağa uygun çok sayıda ağaç ekilerek yeşil yaşama katkı sağlanırken, ülkenin kültürünü yansıtan turunç ağaçlarının dikimine de özen gösterildi.

Kaktüs alanları ve gül ağaçlarının bulunduğu bölgeler vatandaşın beğenisini toplarken, bu bölgelerde vatandaşın kullanımı için bulunan banklar yeniden tamir edilerek yenilendi.

Tüm ahşap işlerini kendi oluşturdukları atölye sayesinde yürüten hastane yönetimi, arıtma sistemi sayesinde de sulamada ihtiyaç duyulan suyu temin ederek tüm ağaç ve çiçeklerin bakımını bu sayede yürütebiliyor.

hastane-4.jpg

Vatandaş çok memnun

Hem Mağusa hem de İskele ve Karpaz bölgesinden çok sayıda hastaya hizmet veren hastanenin yeni hali vatandaşı memnun etti.

Hastane denilince huzursuz olup kasvetli bir ortam olması nedeni moral bozukluğu yaşandığını ifade eden hastalar, yeşil bir çevre sayesinde moral ve motivasyonun yükseldiğini kaydetti. Engelsiz çocuk parkının bir devlet hastanesi için güzel bir uygulama olduğunu söyleyen vatandaşlar hizmetten memnun kaldı.