Lefkoşa’da Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muhasebe sorumlusu olarak görev yapan A.A., hesaplar üzerinde oynadığı ve hastaneye ait parayı çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada, “Kamu görevlisi tarafından hırsızlık” suçundan gözaltına alınan zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muhasebe sorumlusu olarak çalıştığı 2013-2016 yılları arasında bazı hesaplar üzerinde oynadığı öne sürüldü. 

218 bin TL tutarında oynama yapıldığına dair tespit…

Polis, Merkez Bankası denetçileri tarafından hesaplar üzerinde yapılan inceleme sonucu hesaplarda, 218 bin TL tutarında oynama yapıldığına dair tespitte bulunulduğunu söyledi. Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, ancak soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini belirterek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı, 20 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedine imza atması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.