Kamu-Sen ile KTAMS Türkiye ile yapılan 2016-2018 mali protokolünde Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) kapatılacağı yönünde bir ifade olduğunu, bugün bunu basından üzüntüyle öğrendiklerini kaydederek, “Bu ibare mali protokolden derhal çıkarılmalı” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan bugün imzalarının bulunduğu ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, kurumun kapatılma talebinin KKTC hükümeti yetkilileri tarafından yapıldığını savundu.

“AKINCI’YI, SİBER’İ VE SİYASİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ”

“40 yıldır hükümeti yönetenler tarafından ihmal edilen DPÖ’nün etkin çalışmıyor bahanesi arkasına sığınarak kapatılması kabul edilebilir değil” diyen Özkardaş ve Kaptan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Meclis Başkanı Sibel Siber’e, siyasi partilere ve basınına bu konuda ziyaret gerçekleştireceklerini, kararlılıklarını ileteceklerini, destek talep edeceklerini söyledi.

Sendika başkanları, “DPÖ’nün kapatılması konusu mali protokolden çıkarılıp kurumla ilgili gerekli güçlendirmeler yapılıncaya kadar her iki sendika ortak hareket edecek ve tüm yasal haklarını kullanacak” açıklamasında da bulundu.

Ortak açıklamada, DPÖ’nün yıllar içerisinde personel sıkıntısı, gerekli teçhizat ve sistem eksiklikleriyle boğuşmak zorunda bırakıldığı da savunuldu.