Melin Dobran

Muratağa, Sandallar ve Atlılar Köylerinde 14 Ağustos 1974 tarihinde EOKA-B tarafından yapılan katliamda eşini ve 4 evladını kaybeden Hüseyin Serinyürek, bugün zor şartlar altında hayatını sürdürüyor. Kıbrıs tarihinin kara günlerinin canlı tanıklarından olan Hüseyin Serinyürek, devlet tarafından yıllarca ihmal edilmesine, yardım eli uzatılmamasına rağmen, “Vatan sağolsun. Allah o günleri Kıbrıs Türküne bir daha göstermesin. Ekonomik zorluk gelir geçer” diyor. 

Devlet unuttu, öğrenciler yardım etti

EOKA-B tarafından yapılan saldırı esnasında Hüseyin Serinyürek ve ailesi Sandallar Köyü’nde yaşıyordu. Rumlar, köyde yaşayan diğer insanları katlettiği gibi onun eşini ve 4 evladını öldürdü. Bugün yine ayni evde ikamet eden 90 yaşındaki Serinyürek’in yol arkadaşından başka kimsesi yok. Kaldığı ev ise yaşanılabilir halde değil ve yardım bekliyor. Geçtiğimiz günlerde bir grup genç, aileye erzak yardımında bulundu.

Kıt kanaat geçiniyor

Devletten aldığı parayla zar zor geçindiğini ifade eden Serinyürek, tüm ihtiyaçlarını kendi karşılamak zorunda olduğunu söyledi. Serinyürek, yaşadıklarını Diyalog’a şu sözlerle anlattı, “Hap, ilaç ve doktora para yetiştiremiyorum. Aldığım maaş sadece sağlık giderlerine ancak yetiyor. Devlet beni fark etmiyor. Buraya gelip beni ziyaret etmiyorlar, utanıyorlar. Sadece seçim zamanı kapıma geliyorlar. 1974’te Rumlar köye saldırdığında bir mağarada saklandık. Çocuklarım dışarıya çıktı ve eşimle beraber onları şehit ettiler. Her şeye rağmen vatan sağ olsun, milletimiz sağ olsun.”