Taner ULUTAŞ

191 bin dönümlük arazinin 91 dönümlük arazi kiraya verilirken 100 bin dönümlük arazi de yıllardır tutanın elinde kalıyor.

TARIM ARAZİSİNE VİLLA YAPILDI AMA MÜDAHALE EDEN YOK

Bir süre önce güvenilir bir kaynak tarafından yapılan açıklamada Mağusa’da Anadolu Mahallesi Kurtalan sokakta yaklaşık 15 yıl önce KKTC’ye gelen ve vatandaşlık almayan Davut Kocakaya isimli kişiye bakanlar kurulu tarafından tarım arazisi ve koçanı verildi. Davut Kocakaya isimli kişi konu tarım arazisi içerisine ev yaptı ve yan araziyi de işgal etti. Davut Kocakaya’nın işgal ettiği yan tarlayı bir başka şahıs devletten uzun süreliğine tarım amaçlı kiraladı ve kiralayan kişi tarlaya gidince tarlanın Davut Kocakaya isimli kişi tarafından işgal edildiğini gördü demişti.

TARIM ARAZİSİNE OTO YEDEK PARÇA

Ayni kaynak açıklamasına devamla üretim amaçlı devletten kiralanan araziye villa yapılmasının yanı sıra Tuzla - Güvercinlik arasında bulunan bir arazi ise UBP hükümeti tarafından T. E isimli kişiye tarım arazisi olarak verildi. Ancak T. E konu arazi içerisine bina yaparak oto yedek parça dükkânı olarak kullanmaya başladı. Sibel Siber hükümeti tarafından inşa edilen binanın kanunsuz olduğuna karar verildi ve Tayfun Ergün’den konu arazinin boşatılması istendi. Ancak T.E isimli kişi konu araziyi boşaltmadı ve konu mahkemelik oldu ifadesinde bulunmuştu.

EV VE DÜKKAN YAPIMINA DEVAM

Yapılan haber sonrasında villa ve oto yedek parça satış yeri yapılan arazilerin yanı sıra özelikle Maraş’ın belli başlı bölgelerinde üretim alanı olarak kiralanan devlet arazilerine gecekondu ve dükkan yapımının devam ettiği gözlemlendi. Devletin üretim alanı olarak kullanılması için kiraladığı alanlara villa-ev ve dükkan yapımına hangi yetkili makamın dur diyeceği merak konusu oluyor.,