Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan İskele’ye bağlı Ağıllar köyünde ikamet eden Memiş Ailesi'nin zor durumuna kayıtsız kalamayan bir grup duyarlı vatandaş aileye yardım elini uzattı.

Gazetelere konuşan ve İçişleri Bakanlığı’ndan kiraladığı binayı tamir ettiremeyen Ali Memiş, eşini ve çocuğunu virane bir binada yaşatmak zorunda kalmaktan utanç duyduğunu dile getirmişti.

Bu haberin ardından maddi manevi yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar Ağıllar Muhtarı Şenol Ay'ın yardım taleplerine duyarsız kalmayarak, aileye yardım etmeye çalıştılar.

Aileye kısa süre içerisinde yardım elini uzatan duyarlı vatandaşlardan oluşan North Cyprus Seat & Volkswagen & Audi Group isimli sosyal grup adına Kezban - Ömer Alkan, Gökhan Kurt, İhsan Cyprus, Sadullah Kurtuldu, Mesut Oral, Özgür Şahin, Osman Alkın, Hüseyin Çelik, Soner Öztürk, Hasan Yorguner, Süleyman Garip ve Serdar Kurt yardıma muhtaç aileye yardım elini uzattılar.

11713508_832754603444598_1812491313_n.jpg

Aileye yaptıkları ziyarette konuşan North Cyprus Seat & Volkswagen & Audi Group adına açıklama yapan Grup Başkanı Süleyman Selçuk Garip ve Grup Başkan Yardımcısı Gökhan Kurt, "Hükümet yetkililerinin ve milleti temsil etmek için seçilmiş vekillerin halkın sorunlarına daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. Devlet kurumlarının Memiş Ailesi gibi yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım etmelerini isteyen grup yöneticileri, İskele Belediyesi'nden 1 yıl önce işten durdurulan ve açlıkla karşı karşıya kalan aileye, İskele Belediyesi yöneticilerinin ve Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nun da konuya önemle yanaşması gerekliliğine dikkat çekti. Garip ve Kurt son olarak İskele Belediyesi'ne aileye yardım etmeleri için çağrıda bulunurken, "Umarız herkes duyarlı olup bu gibi insanlara yardım elini uzatırlar." dediler.

Bilindiği üzere Memiş Ailesi'ne dönem dönem aileye Sosyal Yardım Dairesi'nden yardımlar gelse de aileye ulaşan yardımlar yetersiz kalıyor. Kapısı, penceresi ve elektriği olamayan bir evde yaşamak zorunda kalan ailenin küçük çocukları da devamlı rahatsızlık yaşıyor.

11696798_832754613444597_1418719138_n.jpg