Remzi Samar

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı, vefatının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ yapılamadı. 

Dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy daha önce yapmış olduğu açıklamada KKTC bütçesinden 9 milyon TL’lik kaynak ayrıldığını belirterek projenin geçen yıl  tamamlanacağını ifade etmesine rağmen projeye hâlâ başlanamadı.

Yine Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersan Saner de kendi iktidarları döneminde her şeyin tamamlanarak devredildiğini kaydetmiş geçen dönem hükümette olan CTP’nin projeye bir türlü başlayamadığını aktarmıştı. Ancak UBP-DP hükümetinin göreve gelmesinin ardından da hâlâ ne projeden ses geldi ne de iddia edilen projeye başlandığı görüldü.

Özen: Söylenenlerin arkası gelecek mi bilmiyorum

Merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ın danışmanlığını yapan isimlerden olan Hilmi Özen de daha önce yapmış olduğu açıklamada önceki hükümetlerin bu konuda bir karar ürettiğini ancak kaynakta sorun yaşandığı için anıt mezarın bir türlü başlatılamadığını dile getirmişti.

Vatandaş tepkili…

Yeni Bakış’ın görüşlerine başvurduğu  vatandaşlar da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın 3 yıldır yapılmamasına tepki gösterdi. Denktaş’ın sadece Kıbrıslı Türklerin değil tüm Türk dünyasının lideri olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Liderimizin adına yakışır bir anıt mezarı yapmak için KKTC’yi yönetenler hâlâ neyi bekliyor. Her yere para bulan hükümet Denktaş’ın Anıt Mezarı için mi para bulamıyor” diyerek tepkilerini seslendirdi.

Osman Canlı: “Ömrünü KKTC için vakfetmiş bir devlet adamının huzur içinde yatması için eğer ki anıt mezar için ödenek bulunamıyorsa bu çok hazin bir olaydır. Eğer ki yetkililer bu konuda çare bulamıyorlarsa bu konuyu halka devretmelidirler. Kıbrıs Türkü elbette böyle bir değerine sahip çıkacak ve gerekeni yapacaktır.”

Betül Demir: “Büyük bir devlet adamının değer görmemesi çok üzücü bir olay… Ankara’da Doğan Haber Ajansı’nda görev yapıyorum. Kıbrıs’a her geldiğimde kendisini ziyaret ederdim. Vefat ettikten sonra da mezarını ziyaret ediyorum. Fakat Denktaş’a verilmeyen değeri görünce içim burkuluyor. Bir an önce kendisine layık bir anıt yapılmasını temenni ederim. “

Gökçe Kırtıloğlu: “Değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Türkiye’yi Kuzey Kıbrıs’ı bu kadar seven bir devlet adamına yapılan terbiyesizliktir. Her şeye para bulunuyor. Belediyeler gereğinden fazla işçiyle doldurup paralar buralara harcanıyor da bir anıt yapmaya mı kaynak bulunamıyor. Aklım almıyor açıkçası…”