Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Deniz Harp Okulu'nun 242. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni'ne katıldı.

Deniz Harp Okulu'nda 242. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve kuvvet komutanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına eşi Emine Erdoğan ile birlikte helikopterle geldi. Protokolü selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından mezun olan teğmenlere, "Deniz Harp Okulu Merhaba. Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diye seslendi.

Törende Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ve mezun teğmenler adına dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun olan teğmenler ant içti ve 242. yıl baklası dönem birincisi Teğmen Kanmaz tarafından denize indirildi. Daha sonra dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz'a diplomasını verdi. Dönem ikincisi Teğmen Engin Tekin'e diplomasını TBMM Başkanı İsmet Yılmaz verirken, okul üçüncüsü Teğmen Yusuf Temur ise diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler de gösteri uçuşu yaptı.