Duygu Alan

Surlariçi’nde 23 yıl kirasında bulunan evden çıkmak zorunda kalarak eşyaları ile birlikte sokakta kalan KKTC vatandaşı Gürcan Döner’in derdine derman olacak kimse çıkmadı.

Yaklaşık 3 aydır 45 derece sıcaklıkta, asfalt üzerinde kurduğu kulübede yaşayan Gürcan Döner, hafta başında da Lefkoşa’da etkili olan sağanak ile ıslandı.

Sağanak, Döner’in sokak ortasındaki eşyalarını da ıslattı.

Halı, yatak, yastık, koltuk gibi birçok eşya kullanılmaz hale gelirken, Gürcan Döner’in birçok eşyası da o uyurken çalındı.

“Kimsem yok”

Gürcan Döner, 1978 yılında çalışmak için KKTC’ye geldiği ve uzun yıllar Lefkoşa’da restoran işletmeciliği yaparak geçimini sağladığını belirtti.

Karaciğerinde ortaya çıkan bir hastalık sebebi ile bir süre sonra çalışamaz duruma geldiğini anlatan Gürcan Döner, sağlığı ile birlikte işlerinin de bozulduğunu, işsizlik, ekonomik kriz derken iflas ettiğini söyledi. Maddi sorunlar sebebi ile de aile içinde huzursuzluklar başladığını anlatan Gürcan Döner, iki çocuğunun annesi eski eşinden de 4 yıl önce resmen boşandığını ifade etti.

Eşinden boşandıktan sonra Yenicami Mahallesi’nde 23 yıl kirasında bulunan evde uzun süre bir başına ikamet ettiğini söyleyen Gürcan Döner, kızının düğünü için geçen yıl taksitleri maaşından kesilmek üzere bir bankadan kredi aldığını bu sebeple ekonomik olarak zora girdiğini kaydetti.

Temmuz ayında da evinin kira bedelini ödeyemediği için de evden çıkarıldığını dile getiren Döner, gidecek bir yeri olmadığı için de eşyaları ile birlikte sokakta kaldığını anlattı. Evlatlarından ise 1 yılı aşkın süredir hiç haber alamadığını söyleyen Döner, hayatta yapayalnız olduğunu ifade etti.

“Gözyaşlarını tutamadı”

“Allah kimseyi benim düştüğüm duruma düşürmesin” diyen Gürcan Döner, çaresizliğini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Döner, şunları söyledi: “Düşmez kalkmaz tek Allah’mış. Bir zamanlar üç tane restoranım vardı, gül gibi geçiniyordum. Bir günden bir güne vergi kaçırmadım, çalışanımın emeğinden çalmadım. Ama bugün düştüğüm duruma bak. Çok gücüme gidiyor. Çaresiz olmasam zaten sokakta kalmazdım. Yine de isyan etmem. Allah devletimden de evlatlarımdan da razı olsun. İkisi de benim ne evlat atılır, satılır ne de devlet. Allah bana yardım etsin.”