DEV-İŞ Ahmet Sadi Toplantı Salonu’nda düzenlenen genel kurulda, Devrimci Genel İŞ Sendikası’nın yeni yönetim, denetim ve onur kurulları belirlendi.

DEV-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre, genel kurulu, Emekli Bürosu Başkanı Ali Gulle’nin başkanlığını yaptığı, Hasan Yıkıcı ve Şengül Özgönenç’in oluşturduğu Divan yönetti.

Devrimci Genel İş Sendikası’nın yeni başkanı Ömer Naşit olurken, Genel Sekreterliğe de Salih Güvensoy getirildi. Sendikanın yönetim kurulu ise Burak Özdenefe, Hasan Tan, Meyil Adakul, Serhat Kutlu ve Sinan Ak’tan oluştu. Denetim Kurulu’nu Gökhan Paşa, Emin Emingil ve Muhittin Kara oluştururken, Onur Kurulu da Aysun Çelik, Mert Özdağ ve Şengül Özgünenç’ten oluştu.

Genel kurulda, “Federal Birleşik Kıbrıs için mücadeleye devam”, “Neoliberal dayatmacı ekonomik paketlere karşı direnelim” ve “Savaşlara ve adaletsizliğe karşı uluslararası işçi dayanışmasını yükseltelim başlıklı üç karar tasarısı ile amblem değişikliği de temsilcilerin onayına sunularak, kabul edildi.

FELEK: “ESKİ SENDİKACILAR BİZLERE ONURLU BİR MÜCADELE MİRASI BIRAKTI”

DEV-İŞ Başkanı ve Devrimci Genel İş Başkanı Hasan Felek, genel kurulda yaptığı konuşmada, Genel İş’in kurulduğu günden beri emek mücadelesinin merkezinde olduğunu ifade ederek, 1975 yılından bu güne kadar geçen 41 yıl içinde sendikanın Kıbrıs’ta ve dünyada dili, dini, rengi, inancı, cinsiyeti ne olursa olsun tüm emekçilerin insanca yaşayacağı ücret, insanca yaşayacağı koşullar ve işçilerin insan yerine konulacağı bir düzen ve sistem için mücadele ettiğini, sömürüye karşı çıktığını kaydederek, “Savaşlara karşı çıkmıştır, sermaye sınıfının işçiler üzerinde kurmak istediği tahakküme karşı çıkmıştır, anti demokratik baskılara karşı çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Felek, sendikanın geçmişinde emeği olan sendikacıları da anarak, “Geçmişimizden gelen onurlu mücadele geleneğimize sahip çıkarak, bugün ve yarın da temel ilkelerimizden taviz vermeden, sabırla ve inatla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Mücadele azmimizi artıran, bizlere yol gösteren ve bizlere onurlu mücadele mirası bırakan Devrimci Genel-İş Sendikası’nın başkanları Sn. Hasan Sarıca’ya, Sn. Ali Gulle’ye, Sn. Mehmet Seyis’e ve ismini burada anmadığım, yönetim kurullarımızda görev yapmış üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Hepsine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Hayatta olmayan büyüklerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

“ÖZEL SEKTÖRDE SENDİKALAŞMA MÜCADELESİ YÜKSELTİLMELİ”

DEV-İŞ’in özel sektörde sendikalaşma mücadelesi veren bir sendika olduğunu kaydederek, bu mücadeleyi önümüzdeki dönemlerde yükselteceklerini de ifade eden Felek, “Sendikamızın en temel hedeflerinden olan özel sektörde sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmeli çalışma hakkının önündeki engeller devam etmektedir. Özel sektörde sendikasız köle gibi çalışma düzenine gelmiş gitmiş hükümetler seyirci kalmaktadırlar” dedi ve özel sektörde sendikalaşma olmadığı sürece, emekçilerinin en temel haklardan bile yoksun kalacağını kaydetti.

NAŞİT: “ZORLUKLARIN FARKINDAYIZ, MÜCADELEYE DEVAM”

Devrimci Genel İş Sendikası’nın yeni başkanı Ömer Naşit de yaptığı konuşmada, DEV-İŞ’e emeği geçen tüm sendikacılara emeklerinden ve bıraktıkları manevi mirastan dolayı teşekkür ederek, sendikanın artık gençleşme sürecine girdiğini kaydetti.

Devrimci Genel İş Sendikası’nın yeni yönetiminin ağırlıklı olarak genç emekçilerden oluştuğunu ifade eden Naşit, yeni dönemde kendilerini bekleyen zorlukların farkında olduklarının altını çizdi.

Naşit, “Bizleri bekleyen zorlukların, Göç Yasası’nın, su meselesinin ve özelleştirmeleri içeren ekonomik paketlerin farkındayız. Önümüzdeki dönem aynı zamanda yeni bir mücadele stratejisi belirleyeceğimiz de bir dönem olacaktır” dedi.