Girne Kaymakamlığı, yılbaşı gececinde araçlarını uygunsuz şekilde park eden sürücülerin araçlarının Polis Merkezi’ne çekileceği de ifade etti.

Söz konusu açıklamada Girne’deki işletmelere güvenlik kamera sistemlerinin yerleştirilmesi ve güvenlik kamera sistemi olanların da verimli bir kapasiteye ulaşabilmesi için Girne Kaymakamlığı’nın 2016’da da çalışmalarını sürdüreceğini belirtildi.

Güzelyurt Belediyesi, yeni yıl hazırlıkları çerçevesinde hizmetlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için ilave hazırlıklar yaptığını duyurdu.

Buna göre, işyeri ve konutların atıkları tatil süresince normal program aksatılmadan kaldırılacak, temizlik hizmetleri artırılarak sürdürülecek.

Normal program dahilinde kent ve tüm bölgelere kesintisiz su verilecek. Arızalara karşı oluşturulan nöbetçi ekipler sorun ve şikayetlere anında müdahale edecek.

Belediyenin açıklamasında salhanedeki kesim günlerinin artırıldığı, narenciye kesimleri nedeniyle Cypruvex ve Merkez tartının 2 Ocak Cumartesi gününden itibaren faaliyette olacağı ifade edildi.

Öte yandan Güzelyurt - ODTÜ Kuzey Kampusu arasında olan ring hattında herhangi bir kesinti olmadan ulaşım yapılacak. Güzelyurt Belediyesi’ndeki defin hizmetleri de aksamadan yapılacak.

Vatandaşlar ihtiyaçları ve şikayetleri için 0548 829 3243, 0548 829 3245, 0548 829 3246 numaralı telefon hatlarına ulaşabilecek.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise yılbaşı süresince su işlerinde, çöp alımında rutin programın devam edeceği, defin işlemlerinin ise aksatılmayacağı kaydedildi.

Acil Durumlar için: 0533 8268404 ve 4442122 numaralı telefonlara ulaşılabileceği belirtildi.