“Dikkat Motosiklet Kazası” sloganıyla bir hafta önce Zafer Burnu’ndan başlayan yürüyüş, bugün öğleden sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda motosiklet kazalarında hayatını kaybedenlerin anılması ve kazaların önlenmesi için devletin alması gerektiğine inanılan tedbirlerin okunmasıyla sona erdi.

“TRAFİK TERÖRÜNE SORUMSUZ KALAN TÜM YETKİLİLERİ VE TRAFİK TERÖRÜNÜ KINIYORUZ”

Bir grup motosiklet sürücüsüyle, motosiklet kazalarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının düzenlediği yürüyüşte, “Trafik terörüne sorumsuz kalan tüm yetkilileri ve trafik terörünü kınıyoruz” yazılı büyük bir pankart açıldı. Yürüyüşte kazalarda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da taşındı.

Yakınlarının isimlerini ve fotoğraflarını tişörtlerine bastıran yürüyüşçüler, “Dikkat Kaza Var” yazılı tişörtler giydi.

Eyleme, bazı sivil toplum örgütleri de katılarak destek verdi.

MEZARLARA ÇİÇEK BIRAKILDI

Bugün öğleden sonra Hamitköy çemberinde toplanan ve Lefkoşa Mezarlığı’na doğru yola çıkan yürüyüşçülere, motosikletlilerle “Analar Ağlamasın Yürekler Yanmasın” gibi dev pankartların asılı olduğu bir araç eşlik etti.

Yürüyüşçüler, geçtiğimiz Mayıs ayında Kaplıca-Balalan yolunda geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden Ali Gargınsu’nun mezarı başında toplandı.

“TRAFİK KAZALARI KADER Mİ?

Motosiklet kazasında kardeşini kaybeden Simge Gargınsu yürüyüşçüler adına bir konuşma yaparak “Bizim ülkemizdeki trafik kazaları kader mi?” diye sordu.

Gargınsu, kardeşinin ve aynı kazada yaşamını yitiren Gizem Acet’in donanımlı bir ambulans olmadığı için öldüğünü savundu.

“MOTOR PİSTİ YAPILSIN, TRAFİKTEKİ BİREYLERE EĞİTİM VERİLSİN”

Yürüyüşteki taleplerini de dile getiren Gargınsu, motosiklet sporuna gönül verenlerin kullanabileceği bir motor pisti yapılmasını ve trafikteki bireylere eğitim verilmesini istedi.

Ehliyetlerin yeterliliğe göre verilmesini de talep eden Simge Gargınsu, “Hız motorları yollara uygun değilse kontrol altına alınsın” dedi.

Gargınsu, ambulansların tam donanımlı hale getirilmesini, yollardaki bariyerlerin standartlara göre yapılmasını, yollarda yeterli ikaz ve aydınlatma olmasını istedi.

KAZALARDA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSMİ TEK TEK OKUNDU

Simge Gargınsu açıklamanın ardından kazalarda hayatını kaybeden 30’un üzerinde kişinin ismi tek tek okudu. Her isim anonsundan sonra “Yaşıyor...” sloganı atıldı.

“Dikkat Motosiklet Kazası” sloganıyla düzenlenen yürüyüş etkinliği din görevlisi tarafından dua okunması ve trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin mezarlarına çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Yürüyüşe katılanlar günde 8 saat yürüyerek belli noktalarda çadır kurmuştu.