Tatil yapmaya geldiklerini söyleyen Mehmet’lerin üzerinden bir kilo uyuşturucunun çıkması nedeniyle, dikkatler alıcı adrese yöneldi

Hüseyin ÇİÇEK

Tatil yapacakları gerekçesiyle 29 Aralık’ta gemi ile Gazimağusa’ya gelen Mehmet Vurmaz ve Mehmet Kara’nın üzerinden bir kilo uyuşturucu çıkması nedeniyle, polisin tüm dikkatleri alıcı adrese yöneldi.

Ülkeye giriş yapmak üzere muhaceret işlemlerini yaptırdıkları sırada dedektör köpek Tarçın’ın tepki vermesi üzerine üzerleri aranan ve tasarruflarında 5 paket içerisinde toplam 1 kilo ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunan Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlıların KKTC ile hiçbir bağlantıları olmadığını dile getiren Kaleci, zanlıların Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevine gönderilmelerine emir verdi.