Kayseri'de dikkatsiz sürücülerin yaptıkları hatalar ve kazalar MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kayseri'nin en işlek yerlerine kurulan MOBESE kameraları, kural ihlali yapan ve kaza yapmaktan kaçamayan sürücüleri kaydetti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde meydana gelen ilk kazada, viraja hızlı giren bir otomobil hızını alamayarak refüje çıktı. Sürücü tam araçtan ineceği zaman arkadan gelen minibüsün sürücüsü de virajı alamayarak ön taraftaki araca çarptı. Sürücü şans eseri kazayı ucuz atlattı.

Sivas Caddesi'nde meydana gelen bir diğer kazada ise, otomobilin sürücüsü sağa dönmek için sinyal verdi. Otomobilin verdiği sinyali özel halk otobüsünün şoförü göremeyince kaza kaçınılmaz oldu ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Erkiyet Bulvarı yeni adliye önünde meydana gelen bir diğer kazada da dikkatsiz sürücüler kaza yapmaktan kaçamadı.

Melikgazi Kaymakamlığı kavşağındaki kazada ise, siyah otomobilin sürücüsü dikkatsiz bir şekilde sola dönüş yaptı. Ancak sağ taraftan gelen araçlara yeşil ışık yandığını göremeyen sürücü, kaza yapmaktan kaçamayınca otomobillerde maddi hasar meydana geldi.

Melikgazi ilçesine bağlı Tuna Caddesi kavşağındaki kazada ise aşırı sürat ve dikkatsizlik önemli rol oynadı. Sivas Caddesi istikametinden gelen aşırı hızlı otomobil, kavşaktan dönmeye çalışan araca çarpmamak için direksiyonu kırsa da başarılı olamadı. Meydana gelen çarpışmanın gürültüsü, kaldırımda yürüyen vatandaşların da korkmasına neden oldu.

Talas Kız Yurdu Kavşağı'ndaki kazada ise kırmızı ışıkta geçmenin faturasının ne kadar ağır olduğu MOBESE kameraları tarafından kaydedildi. Kırmızı ışığa aldırış sürücü kazaya adeta davetiye çıkardı. Otomobil kavşağı geçer geçmez, diğer bir otomobilin çarpmasıyla savruldu. Bu kaza da maddi hasarlı olarak atlatıldı.