Suna Erden

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda dün akşam meydana gelen trafik kazasında 49 yaşındaki 2 çocuk babası Şah Hüseyin Erdem yaşamını yitirdi. Girne Amerikan İlkokulu yakınındaki çember civarında meydana gelen kazaya, anayolda süratli ve dikkatsiz seyreden Orhan Dilek isimli sürücünün neden olduğu açıklandı. Dilek’in aracının kontrolünü kaybederek park halindeki Erdem’e ait araca çarptığı belirtildi. 

SÜRATLİ VE DİKKATSİZDİ 

Polisten yapılan açıklamaya göre kaza saat 16.30 sıralarında “süratli ve dikkatsiz şekilde” Lefkoşa’ya doğru gelen 28 yaşındaki Orhan Dilek’in JJ 959 plakalı jeep araçla kontrolü kaybederek orta refüje düşmesi ve aydınlatma direğine çarptıktan sonra çemberde bekleyen ET499 plakalı araca çarpması sonucu meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle yaralanan park halindeki aracın sürücüsü Şah Hüseyin Erdem kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Erdem’in aracında bulunan 46 yaşındaki Selahattin Göksu ile Jeep araç sürücü Orhan Dilek ise yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. 

SÜRÜCÜ MAHKEMEYE ÇIKARILACAK 

Dilek’in hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınacağı belirtilirken, hakkında soruşturma başlatıldığı ve bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi. 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK 

Kazada yaşamını yitiren 2 çocuk babası Erdem’in Kıbrıs Gazetesi’nde matbaa bölümünde görev yaptığı, iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Aslen Adanalı olan ve ailesi ile birlikte Serhatköy’de yaşayan Erdem’in bugün son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.