Onur Ulağ

Başkent Lefkoşa’nın Yenikent bölgesinde dün akşam saatlerinde iki aracın yüz yüze çarpıştığı kazada yaralanan ve iç kanama geçiren 49 yaşındaki Aşkın Yıldırım, hastanede ameliyat edilerek yoğun bakıma alındı.

Polisten alınan bilgiye göre kaza, dün akşam saat 18.30 sıralarında Sevilay Adışanlı isimli 20 yaşındaki sürücünün yönetimindeki LY 121 plakalı araçla İbrahim İlkmen Caddesinde seyrettiği esnada dikkatsizlik sonucu yolun sağ şeridine geçmesi ve bu esnada normal yolunda giden 18 yaşındaki Asiye Yıldırım’ın kullandığı NH 634 plakalı araçla yüz yüze çarpışması sonucu gerçekleşti.

Can pazarı yaşandı

Görenlerin yüreklerini ağızlarına getiren ve kelimenin tam anlamıyla can pazarının yaşandığı kazada yaralananların yardımına ilk olarak bölge sakinleri koştu.

Kazada; NH 634 plakalı araç sürücüsü Asiye Yıldırım, aynı araçta yolcu olarak bulunan Aşkın Yıldırım ve LY 121 plakalı araç sürücüsü Sevilay Adışanlı, olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Asiye’nin kolu kırıldı...

Yetkililerden, kazazedelerden durumu ağır olan Aşkın Yıldırım’ın, hastanede yapılan tetkiklerin ardından iç kanama geçirdiği anlaşılarak hemen ameliyata alındığı öğrenildi. Başarılı bir ameliyat geçiren ve yoğun bakım ünitesine alınan Aşkın Yıldırım’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Aynı kazada yaralanan Asiye Yıldırım’ın kolunun kırıldığı, Sevilay Adışanlı’nın ise ciddi bir yaralanmasının olmadığı belirtildi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Tofaş ışıklarında zincirleme kaza

Öte yandan dün yine Lefkoşa’da, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında meydana gelen trafik kazasında üç araç birbirine girdi.

Tofaş ışıkları olarak bilinen bölgede meydana gelen kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.