Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Dikmen “11 Meşale Festivali” yarın başlıyor. Dikmen Belediyesi ve Dikmen Gençlik Merkezi’nin düzenleyeceği festivalle ilgili bugün Dikmen Gençlik Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, festivalin 11’inci yılına ulaştığını kaydetti.

Bu yılki festivalin 13-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini dile getiren Çelebi, “Adını Dikmen Belediyesi’ne bağlı 11 köyden alan 11 Meşale Festivali her geçen gün Dikmen Bölgesi’ne yayılmaktadır” diye konuştu.

Festivali ilerleyen yıllarda uluslararası hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Çelebi, festivalin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

FESTİVAL PROGRAMI...

Festival yarın akşam 19.00’da Klasik Otomobil Rallisi ile başlayacak. Rallinin ardından Şirinevler Köy Meydanı’nda 20.30’da Sultan Dursunlar konseri yer alacak.

Festival kapsamında 14 Temmuz 20.00’de dart turnuvası düzenlenecek.

Daha önce 15 Temmuz’da Dağyolu köyünde yapılacağı açıklanan Kıbrıs Gecesi, bölgede yaşanan trafik kazası nedeniyle ileriki bir tarihte gerçekleştirilecek.

Festival 16-17 Temmuz’da sokak basketbolu, 18 Temmuz’da tombala çekilişi, 19 Temmuz’da tavla turnuvasıyla devam edecek.

Turnuvaların ardından festival 20 Temmuz’da Grup Rast, 21 Temmuz’da Eda Girgin- Ayşegül Zayim, 22 Temmuz’da Grup Frekans ve 23 Temmuz’da Sinan Güzen konserleriyle sona erecek.