Dikmen Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Dikmen ve Ağırdağ köylerinde, sel mağduru ve arazi sahiplerine yönelik gerçekleştirilen “Dere Islah Projesi” ile ilgili toplantılar yapıldı.

İki ayrı bölgede gerçekleştirilen toplantılara bölge muhtarları, Dikmen Belediyesi meclis üyeleri, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve sel mağdurları ile arazi sahipleri katıldı.

Sunum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşma yapan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Ülke ve bölge genelinde son altı yıldır yaşanan sel ve su taşkınlarıyla sıklıkla karşılaştıklarını, Dikmen Belediyesi’nin TC. Yardım Heyeti’nin de desteğini alarak, Dikmen ve Ağırdağ bölgesindeki merkezi derenin ıslah projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını, bölgede yaşam süren vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyden önde geldiğini ve hayata geçirilecek “Dere Islah Projesiyle” selin tarih olacağını söyledi.

Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin 2015 yılı içerisinde Ağırdağ köyünde üç farklı projeyi daha hayata geçireceğini kaydederek, Ağırdağ köyünün nüfus yapısının sürekli artması nedeniyle içme suyu kullanımını sağlayan içme suyu deposunun yetersiz olmasından dolayı 200 tonluk su deposu projesini belen bölgesinde inşa edeceklerini, Ağırdağ köyü camii ve çevresinde meydan düzenleme projesinin yapılacağını ve Belen bölgesinde çocuk parkı projesini hayata geçireceklerini belirtti.