Rana Sarro

Sokaklarda küçük çocuğu ile dilencilik yapan kadınlar ya da çocuklarını para dilenmeye gönderen aileleri, 183 İhbar Hattı’na bildirilmesi gerekiyor.  Vatandaşların özellikle Lefkoşa’da sık sık karşılaştığı, kucağında küçük çocuğu ile sokaklarda dolaşarak, dilencilik yapanlar ile şikayetler artmaya devam ediyor.

“183 İHBAR HATTINI ARAYIN”

Bu gibi Olayın bildirildiği Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, “Dilencilikle ilgili ihbarlarda anında arkadaşlarımızı göndeririz. Çocuk ihmali ve istismarı var mı diye bakarız” diyerek; vatandaşların bu tür durumlarda anında 183 ihbar hattını aramasını istedi.

“GEREKLİ İNCELEME VE DEĞERLENDİRME YAPILIR”

İhbar edilen kişinin dilencilik yapmasına değil, çocuk ihmal ve istismarı olup olmadığının değerlendirildiğini anlatan Umure Örs, “kişinin nerede, hangi şartlarda kaldığı, vatandaş olup olmadığı, çocuğu ne şartlarda yaşattığı incelenir ve kişi bilgilendirilir. Çeşitli değerlendirmelerden sonra, ortaya çıkan sonuca göre, çocuk ya alınır ya da bu insanlar sağlıksız koşullarda ülkede oldukları için gerekli mercilere yazılar yazılır” dedi.

“ÇOCUK KORUMAYA ALINIR”

Müdür Umure Örs, çocuk ihmal ve istismarının tespit edildiği durumlarda, çocukların ebeveyninden alınarak, Çağlayan Çocuk Yuvası’na yerleştirilebileceği veya koruyucu aileye teslim edilebileceğini de anlattı.