Haspolat bölgesinde bulunan Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ayni alan içerisinde yer alan Hala Sultan Camii’nn 2015 yılında tamamlanması beklenirken, camiinin taahhüt edilen tarihte bitirilmesi için işçilerin can güvenliğine dikkat edilmiyor.

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC eski Başbakanı İrsen Küçük, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, devlet yetkilileri ve vatandaşların katılımı ile temelleri atılan Hala Sultan Camii’nin çatı katında çalışan işçilerin oval olan çatıda hiçbir önlem alınmadan çalışması muhtemel bir kazaya da davetiye çıkartıyor. .

ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANIRSA BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

Kıbrıs’ın manevi hayatına hizmet vermesi için Vakıflar İdaresinden yıllığı 200 TL’ye kiralanan 200 dönümlük arazi üzerine inşa edilen İlahiyat Fakültesi ile inşaatı devam eden Hala Sultan Camii ile külliyesinde meydana gelecek bir iş kazası sonrasının ölümle neticelenmesi halinde yetkililerin bu duruma nasıl bir açıklama getireceği de merak konusu oluyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI GÖREVE

Birçok iş yerini denetleyerek iş güvenliği olmadığı gerekçesi ile ceza kesen Çalışma Bakanlığının da yaşanan bu duruma nasıl bir tavır alacağı da merak konusu oluyor.

Kaynak:Kıbrıs Sözcü