Din Görevlileri Sendikası(Din Gör-Sen), Din İşleri Dairesi Yasası’nın “en temel gerekleri bile karşılamadığı” gerekçesiyle, 25 Kasım’da Başbakanlık önünde eylem yapacak.

Din Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkililerinin Din İşleri Dairesi Yasası’nın güncelleneceği yönde verdiği sözler üzerine, Sendika’nın Yasa’nın değişmesi yönünde başlattığı eylemlere ara verdiğini, ancak verilen sözlerin tutulmadığını ve sözlerin Sendika’yı oyalamak için verildiğine inandıklarını söyledi.

Çakır, “Üzülerek belirtmeliyim ki,  yetkililer verdikleri bu sözleri yerine getirmek için değil, bizleri oyalamak için kullanmışlardır. Bu süreç 2005 yılından bu yana böyle devam etmiş, hükümet yetkililerinin verdiği sözler olumlu sonuç doğurmamıştır” dedi.

Yasa’nın “evrensel insan haklarının en temel gereklerini” dahi karşılamadığını savunan Çakır, taleplerinin Yasa’nın çağdaş ölçütlerde hizmet sunulmasını sağlayacak şekilde değiştirilmesi olduğunu söyledi.

Sendikanın sorunlara hükümet yetkilileri ve halkın dikkatini çekmek amacıyla eylem kararı aldığını ifade eden Çakır, “Önümüzdeki günlerde yasa ile ilgili ivedilik kararı alınmadığı takdirde, ilk eylemimiz 25 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Başbakanlık önünde gerçekleştirilecektir” denildi.