Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır, kandillerin, dinî hayatı, sosyal yapı içerisindeki konumu, varlıklarla ilişkileri kontrol etmeye ve eksikleri gidererek yeni bir heyecan, canlılık ve ivme ile yaşama devam etmeye katkı sağladığını kaydetti.

Çakır, yayınladığı Berat Kandili mesajında, “Manevi motivasyonumuzu sağlayan kandillerimiz, sorumluluklarımızı belirli periyotlarla bizlere hatırlatarak, varsa yanlış ve kusurlarımızdan kurtulma imkanı sunar” ifadelerini kullandı.

Süleyman Çakır, bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek, küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak,  saygı ve hoşgörü ortamının zemin bulmasına, kardeşlik atmosferinin oluşmasına, insani değerlerin yaygınlaşmasına, içselleştirilmesine gayret göstermek ve duanın şifa olduğu bilinciyle dua etmek gerektiğinin altını çizdi.

Çakır, şöyle devam etti:

“Bu duygularla, halkımızın Berat Kandili’ni tebrik ederim. İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını dilerim. Bu mübarek Berat gecesi hürmetine, yıllardır huzura hasret kalmış milyonlarca kardeşimizin sıkıntılarından tez zamanda kurtulmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim”