İslam’ın kutsal ayı Ramazan, bugün başladı. 29 gün boyunca tutulacak orucun ardından Ramazan Bayramı kutlanacak.

KKTC Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır mesajında, “Dün akşam kılınan Teravih Namazı ile iklimine adım atacağımız, inananlar açısından şefkat, merhamet ve nefisleri ıslah ayı olan Ramazan ayının ülkemize, milletimize, tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

“KALBİN VE BEDENİN KÖTÜLÜKLERDEN KURTARILMASI İÇİN…”

Çakır, kalbin ve bedenin kötülüklerden kurtarılması, ibadetlerle Cenab-ı Allah'ın sonsuz rahmet ve mağfiretine erişmek için Ramazan ayının kaçırılmaz bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

“Gündüzlerimizi oruç tutarak, geceleri ise namaz, dua, tövbe ve istiğfarla renklendirmeliyiz. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim'i çok okumalı, dinlemeli,  anlamaya çalışmalı ve anladıklarımızı da gücümüz yettiğince yaşamaya gayret göstermeliyiz” diyen Süleyman Çakır, dünyanın çatışmalı bölgelerindeki Müslümanların durumuna derinden üzüldüklerini, onlara yardım eli uzatılmasının Ramazan ruhuna uygun olacağını anlattı.

Çakır, bu konuda Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’a zor durumdaki insanlar için bir yardım kampanyasına öncülük etmesi çağrısında bulundu.

BARIŞ VE HUZUR

Çakır mesajında, halkın Ramazan ayını kutlayarak, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını; savaş, kan ve gözyaşından mustarip Müslümanların kurtuluşunu diledi.