Din Görevlilileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Rauf Ersenal istifasıyla boşalan Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na dini duyarlılığa haiz, vakıf ruhunu bilen, manevi değerlerle problem yaşamayan birinin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Vakıfların ve dinin hassas konular olduğunu kaydeden Çakır, her zeminde dini değerlere saygı duymadığını, manevi değerleri tanımadığını dile getirmekten çekinmeyen birinin Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmemesi gerektiğini belirterek, hükümetten bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini de istedi.

Din Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Rauf Ersenal’ın Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifasına değinerek, “Bu istifayla vakıflarda uzun zamandır yaşanan çirkinliklerin, hukuksuzlukların bir kısmı ortaya serilmiştir” iddiasında bulundu.

Çakır açıklamasında “Bu yolsuzluk ve usulsüzlükler dile getirilirken sırf isim birliği nedeniyle Din İşleri Dairesi’nin adı geçmektedir. Din İşleri Dairesi’nin sözü edilen olumsuzluklarla hiçbir alakası yoktur.  Anayasal ismin “Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi” olması nedeniyle iki ismin birlikte zikredildiğini halkımızın dikkatine özellikle getiririz” dedi.

Din Gör-Sen’in daha önce bu konuda dile getirdiği itirazları da anımsatan Çakır, “Ne denli haklı olduğunu göstermesi bakımından bu gelişmeleri olumlu buluyoruz” ifadesine yer verdi.

“Bütün olumsuzlukların sorumlusu sivil toplum örgütlerinin uyarılarını ve tavsiyelerini dikkate almayan, sendikamızın dile getirdiği çarpıklık ve hukuksuzlukları göz ardı eden yetkililerdir” diyen Süleyman Çakır, bu aşamada hükümetten bazı beklentileri olduğunu söyledi.

Çakır söz konusu beklentileri şöyle dile getirdi:“Boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına atama yapılırken yasal gereklilik olan dini duyarlılığa haiz, vakıf ruhunu bilen ve bu ruhu içselleştirmiş en azından manevi değerlerle problem yaşamayan kişilerden seçilmesi; Dini değerlere saygı duymadığını, manevi değerleri tanımadığını her zeminde dile getirmekten çekinmeyen özellikte birini Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi yönetim kurulu başkanlığına getirmemesi, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi; Güney Kıbrıs Temsilcimiz ve Hala Sultan Tekkesi imamı Şakir Alemdar’a sağlanan ve geçtiğimiz yıl Yönetim Kurulu’nca kesilen maddi katkı yeniden gözden geçirilmesi ve yapılan hatadan dönülmesi; Din İşleri Başkanlığıyla ilgili konularda sendikamızla temasın sağlanması beklentimizdir.”