Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayımlayarak, “İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğduğu gün olan bir Mevlid Kandilini daha idrak ediyoruz” dedi.

Çakır şöyle dedi:

“Peygamberimiz’ in (S.A.S) doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık kök salmış, eşitlik, adalet iyice bozulmuş, insanlık korku ve karanlığa teslim olmuş, hiç kimsenin can güvenliği kalmamış, dünya yaşanmaz bir hale gelmişti. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor, kadınlar pazarlarda adeta bir ticaret malı gibi alınıp satılıyordu. Efendimizin dünyayı şereflendirmesiyle birlikte kadınlar asli hüviyetine kavuşmuş, Cennet annelerin ayağı altındadır hadisi şerifiyle cahiliye döneminin tam tersine kadın, toplumda sayılan, sevilen, saygı ve hürmete layık bir konuma yükselmiştir. Peygamber Efendimizin doğumu hem biz Müslümanlar hem de dünya insanlığı için önemli bir dönüm noktasıdır.”

Kur’an-ı Kerimin ilkelerinden uzaklaşıldığı, bu ilkelerin doğru okunamadığı dönemlerde, insanlığın çeşitli huzursuzluk ve çalkantılarla baş başa kaldığını kaydeden Çakır, “Günümüzde hüküm süren terör, savaş ve gözyaşının altında yatan en temel gerçekte budur. Dün İstanbul’da meydana gelen 38 kişinin hayatını kaybetmesi, 150’den fazla insanın yaralanmasıyla neticelenen terör hadisesinin de temelinde Hz.

Muhammed (S:A:S) tebliğ ettiği ilkelerden habersiz sürdürülen yaşam, merhamet öğretisinden nasiplenememek vardır inancındayım” dedi.

Halkın, Türkiye’nin, bütün Türk Milletinin ve Müslümanların Mevlid Kandilini kutlayn Çakır,”Huzur, kardeşlik ve barış dolu bir dünyanın oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Dünkü terör saldırılarını lanetliyor, saldırılarda şehit olanlara Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı ve sabır diler, Türk Milletine taziyelerimi iletirim” ifadelerini kullandı.