Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Güney Kıbrıs’ta Denya Camisi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak, bu tür saldırıların her türlü barış umudunu söndürmeye yönelik eylemler olduğunu kaydetti.

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in faillerin bulunması ve cezalandırılması yönünde yaptığı açıklamadan da memnuniyet duyduğunu belirten Atalay, bu açıklamalar doğrultusunda işlemlerin neticelenmesini beklediklerini vurguladı.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Teknik Komite tarafından restorasyonu yapılan ve bu süreçte de kundaklama girişiminde bulunulan Denya Camisi’nin yeniden kundaklandığını öğrenmenin kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

Atalay, inanç ve ibadet yerlerine karşı yapılan bu tür saldırıların, yeryüzündeki barış ve huzur ortamını bozmaya, güven duygusunu yok etmeye, her türlü barış umudunu söndürmeye yönelik eylemler olduğuna vurgu yaptı.

Talip Atalay, şöyle devam etti:

“Güney Kıbrıs yetkililerinin konuya dâhil olup, faillerin yakalanması ve cezalandırılması konusunda titiz davranacaklarını umut ediyoruz. Başkanlığımız kundaklanan Denya Camisi’ne, olayı yerinde incelemesi için bir heyet gönderecektir. Heyetimizin hazırlayacağı rapor doğrultusunda bundan sonra yapılacaklar belirlenecektir. Konuyla ilgili Religious Track aracılığıyla muhataplarımızla gerekli irtibat kurulmuştur. Sn. Anastasiadis’in faillerin bulunması ve cezalandırılması yönünde yaptığı açıklama memnuniyet vericidir. Bu açıklamalar doğrultusunda işlemlerin neticelenmesini beklediğimizi belirtmek isterim. Hangi inanç grubuna ve nerede olursa olsun, ibadethanelere yapılan bu tür eylemlerin tekrarlanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini ilgililerden bekliyor, yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.”