Din İşleri Başkanlığı, yaklaşan Mevlit Kandili nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in  (S.A.V) doğum gecesi olarak kabul edilen Mevlit Kandili 11 Aralık Pazar gününü 12 Aralık Pazartesine bağlayan gece, ülke genelindeki camilerde düzenlenecek kandil programlarıyla idrak edilecek” denildi

Verilen bilgiye göre, Mevlit Kandili kapsamında Girne’de ve Gazimagusa’da konferans verilecek,  ilçelerde kan bağışı kampanyaları yapılacak. Etkinliklerde halka lokma da ikram edilecek.

Etkinliklerin ilki yarın olacak. Yazar- senarist Ahmet Turgut, Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) konferans verecek ve kitabını imzalayacak.  Katılımın ücretsiz ve halka açık olacağı etkinlik GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak. Etkinlikte, mevlithan Dr. Abdullah Uysal ve Ahmet Musa Bala’da Mevlid-i Şerif okuyacak, ilahiler söyleyecek.

Mevlit Kandili etkinlikleri kapsamında 4 Aralık Pazar günü Lefkoşa Pazarı’nda, 7 Aralık Çarşamba günü Girne Pazarı’nda, 8 Aralık Perşembe günü Gazimagusa Pazarı’nda, 9 Aralık Cuma günü İskele Pazarı’nda, 10 Aralık Cumartesi Güzelyurt’ta Pazar alanında kan bağışı kapmayası düzenlenecek ve vatandaşlara lokma ikramı yapılacak.

10 Aralık’ta Gazimagusa’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Şaban Karasakal’ın konuşmacı olarak katılacağı bir etkinlik olacak. Rauf Raif Denktaş Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek program saat 19.00’da başlayacak. Bekir Büyükbaş, Yunus Balcıoğlu ve Hadi Turan programa kari-mevlithan olarak katkı sağlayacak.