Lefkoşa’da YDÜ-AKM’de gerçekleştirilen konferans, İstiklal Marşı, saygı duruşu, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahiyat Koleji’nden bir öğrencinin şiir okumasıyla başladı. Konferansı, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu verdi.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, konferans, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve Din Hizmetleri Müşaviri Selami Açan’ın konuşmalarıyla açıldı.

Konferans, YDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Hakki Turabi’nin, YDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve din görevlilerinden oluşturduğu ilahi korosunun icra ettiği konserle devam etti.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu konferansta yaptığı “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temalı sunumda, Hz. Muhammed’in insani yönünü ele almak istediğini belirterek, İslam Peygamberi’nin insana bakışını, komşuluk ilişkilerini, hoşgörüsünü, her türlü ayrımcılığa karşı tutumunu ve aile ilişkilerini örneklerle anlattı.

Döngeloğlu, günün sosyal ilişkileriyle, peygamberimizin ve ona tabi olanların ortaya koyduğu sosyal ilişkilerle de kıyasladığı konuşmasını, insanlığın huzuru için dua ederek ve katılımcılardan helallik isteyerek tamamladı.

MEVLİD KANDİLİ

Mevlid Kandili etkinlikleri bugün saat 19:00’da Güzelyurt-AKM’de, 21 Aralık saat 19:00’da Girne -Acapulco Hotel’de , 22 Aralık saat 17:00’da İskele Camisi’nde ve  23 Aralık saat 19:00’da Gazimağusa -Rauf R. Denktaş Kültür ve Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Etkinlikler, 25 Aralık saat 19:00’da Lefke’de, LAÜ Konferans Salonu’nda düzenlenecek konferansla sona erecek.

Ayrıca, Mevlit Kandili nedeniyle 23 Aralık Çarşamba günü Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret de gerçekleştirilecek.