Türk Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi”ne destek belirtti.

Cumhuriyet Meclisi’ne anlaşmayı onayladığı için teşekkür eden dernek, karşı çıkanları kınadı.

Türk Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Dinçoğlu, bazı kesimlerin Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı arasında var olan kardeşlik ilişkilerini bozmak istediğini iddia etti.

Dinçoğlu, “Türkiye’den ülkeye asrın projesiyle su getirildiğini ancak bu suyun istenmediğini, Kıbrıs Türk halkının kaderi ile direk oynandığını, Türkiye düşmanlığını körükleyen açıklama ve provokasyonlar yapıldığını” iddia etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkının kardeşlik ve soydaşlık ilişkileriyle garantörlük haklarına bağlı olarak, sağlıklı, huzurlu ve güvenli yaşayabilmesi için çok büyük bir bedel ödediğini ifade eden Dinçoğlu, bazı kesimlerin bedelinin ne kadar pahalı olacağını düşünmeden eylemler ve açıklamalar yaptığını belirtti.

Koordinasyon Ofisi'nin; “Anavatanın Kıbrıs Türk Gençliğine hediyesi” gibi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Dinçoğlu, son günlerde bu konuda yapılan eylem ve açıklamaları da eleştirdi.

Dinçoğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Gençliğinin önünü açacak, gençler üzerinde bulunan baskının kalkmasını, Güney Kıbrıs’a bağımlı olmadan yaşamı sağlayacak olan oluşumu Türk Göçmenler Derneği olarak gönülden destekliyor, yüce Meclisin aldığı karara saygı duyuyoruz. Alınan sonuca teşekkür ederken, yanılgı içersinde provokatörlerin oyunlarına alet olarak  eylem yapan gençleri ise şiddetle kınıyoruz.

Geleceğe güvenle bakabilmek ancak geçmişten ders almakla mümkündür. Aksini düşünmek veya yapmak, kişinin veya topluluğun güvenliğinin ortadan kalkması, kendine cinayet işlemesi anlamı taşır.”