Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, resmi temaslarda bulunmak amacıyla günübirlik bir ziyaretle Ankara'ya gitti.

Bakan Dinçyürek bu kapsamda Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı merkez bianda gerçekleşen görüşmede KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut,Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ve Bakanlık Hukuk Sorumlusu Emine Uzun da hazır bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Türkiye'den KKTC'ye Su temini projesindeki son durum hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmeyi değerlendiren Bakan Dinçyürek, projenin gerek deniz geçişi gerek ise KKTC ayağında yapılan çalışmalar konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdikleri bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek toplantının çok verimli geçtiğini ve önümüzdeki dönemde de yine istişaraler gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Dinçyürek, Ankara temasları kapsamında akşam saatlerinde Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliğinin Ankara Marriott Otelde düzenlediği "KKTC Su Temin Projesi Tanıtımı" etkinliğine  katılacak ve bu etkinlikte bir de konuşma gerçekleştirecek.

Dinçyürek ve heyetinin aynı gece KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

img_1916.jpg

img_1926.jpg