Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çevrenin bir tek kişinin ya da bir tek ulusun dikkate alarak çözebileceği bir sorun olmadığını belirterek, bütün dünyanın çevre konusunda  aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Dinçyürek, “Yaşadığımız dünya, gelecek nesillere bırakılacak bir miras” dedi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürsosundan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek bugün kardeş okul uygulaması kapsamında çevre ile ilgili ortak etkinlikler gerçekleştiren 23 Nisan İlkokulu, Şehit Ertuğrul İlkokulu ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

Dinçyürek, kabulde yaptığı konuşmada, öğrencilerin çevre adına gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti.Ağaçlandırma çalışmalarının çevrenin yaşanabilir olması için en çok katkıyı sağlayan ögelerden biri olduğunu ifade eden Dinçyürek, temizlik ile temiz bir çevrenin havadaki oksijenin artması ve daha temiz bir havanın solunmasını sağladığına vurgu yaptı.

Dünyada yaşanılan  çevre sorunların aşılabilmesi için birlikte çalışmanın gerektiğinin de altını çizen Dinçyürek, “Tüm kesimlerin hassasiyet göstermesi lazım. Çevre, sınır tanımayan bir konudur. Akdeniz in bir ucunda atılan bir çöp bizim sahilimize, bizden atılan bir çöp de başka bir ülkeye ulaşabiliyor. Hassasiyeti tek başına bir ülkenin yaşaması yeterli değildir" dedi.

Çevre adına sorumluluk bilincinin küçük yaşta verilebilecek eğitimle sonuç alıcı noktaya gelebileceğine işaret eden  Dinçyürek, bu kapsamda öğretmenlerin hazırladığı programın amaca hizmet ettiğini söyledi.

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Rasiha Erkal ise bu yıl "Yaşanılabilir bir çevre her zaman" adı altında 3’sünü düzenledikleri ortak etkinliklerde, okullarda ağaç dikiminin yanısıra sahillerde de temizlik çalışması yaptıklarını kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Sorumlusu Dr.Bahar Öztan ise  çevre adına farkındalık yaratma adına güzel işler yaptıklarına inandıklarını belirtti.