Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini geçtiğimiz günlerde devreden Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Çevre  Komitesi Başkanı Hakan Dinçyürek,  AKSA Elektrik Santrali’nde  filtreleme işleminin tamamlandığını, hiçbir filtreleme sistemi bulunmayan KIB-TEK’in Teknecik Santrali’nde çevre açısından büyük sorunlar yaşanmakta olduğunu kaydetti.

DP UG Çevre Komitesi Başkanı Hakan Dinçyürek, yaptığı yazılı açıklamada basında çıkan haberler  nedeniyle kamuoyunu aydınlatma amacıyla açıklama yapmayı uygun bulduğunu ifade etti.

Kalecik’teki Aksa Elektrik Santrali’nde bacadan çıkan emisyon değerlerinin 24 saat on-line olarak Çevre Koruma Dairesi tarafından izlenmekte olduğunu kaydeden Dinçyürek, bacadan çıkan dumanın zehirli olduğu yönündeki endişelerin giderilmesinin yolunun ise  kalibrasyon işleminin yaptırılması olduğunu dile getirdi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde AKSA Elektrik Santrali’nin kalibrasyon işlemi için gerekli firmanın seçimi ve zamanının saptanması konusunda, ileride herhangi bir söylentiye fırsat vermemek açısından, KTMMOB ile ortak hareket etme konusunda mutabakata vardıklarını belirten Dinçyürek, “Söz konusu kalibrasyon işleminin, şu anki Bakanlık ile de istişare edilerek, zaman geçirilmeden bir an önce yaptırılması ve çıkacak olan olumlu ve/veya olumsuz sonuçların halkımız ile paylaşılması gerekmektedir” dedi.

Dinçyürek diğer yandan Teknecik Elektrik Santrali’nde hiçbir filtreleme sistemi bulunmadığını ve kalitesiz yakıt kullanıldığını iddia ederek, bölge halkının sağlıksız hava solumasına neden olunduğunu kaydetti.

Bakanlık görevinde bulunduğu  9 aylık süre içerisinde,  KIB-TEK’in 2015 bütçesinde filtreleme ile ilgili  kalem ayrıldığını anlatan Dinçyürek,  filtreleme işleminin bir an önce başlatılması gerektiğini vurguladı.