Bakan Özdemir Berova'nın resmi temaslarda bulunmak amacıyla yurtdışında olmasından dolayı aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına da vekalet eden Bakan Dinçyürek Gazimağusa'da bulunan Şehit Zeki Salih,Şehit Osman Ahmet ve Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokullarını ziyaret ederek çevre eğitimi ile ilgili düşüncelerini aktardı ve okul müdürleri ile öğretmenlerin sorunlarını dinledi. 

Bakan Dinçyürek'e okul ziyaretlerinde Demokrat Parti- Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Daire Müdürü Mehmet Ersöz ve İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam da eşlik etti.

OKULLARDA ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM BAŞLIYOR 

Bakan Dinçyürek ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada,çevre konularına olan hassasiyetin küçük yaşlardan eğitim vererek başlama konusunda bir fikirbirliği olduğunu anımsatarak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen bir müfredat çalışması söyledi.Dinçyürek bu müfredatta  çevre konularının daha etkin yer alması konusunda da bir çalışma gerçekleştirdiklerini söylerek "Çünkü ağaç yaş iken eğilir" dedi. 

Bakanlık olarak yıl boyunca yapmış oldukları  bazı hazırlıklar olduğunu ifade eden Dinçyürek şöyle devam etti:

"17 Kasım itibarıyle  Milli Eğitim Bakanlığımız ile de görüşerek ülke genelindeki 78 okulu kapsayacak bir planlama yapıyoruz. Bu okulların tümünde aynı anda çevre ile ilgili bir çalışma başlatacağız.Okullarda Bakanlığımıza ait teknik elemanlarımız gelip görsel sunumlarla birlikte bilgiler vererek; çevre konusundaki hassasiyetimizi, çevrenin korunması adına yapılması gerekenleri çocuklarımıza aktarıp bilinçlenmelerini sağlamaya çalışacaklar."

"EĞİTİMİ KESİNTİYE UĞRATMADAN, DİYALOGLA SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ"   

Çevre Bakanı olarak okullara ziyaretler yapıp çevre eğitimi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak istediğini ifade eden Dinçyürek,Milli Eğitim Bakanına vekaleten de okulların sorunları ve eksiklikleri hakkında bilgiler alıp sorunları Bakan Berova'ya aktarmak istediğini söyledi.

Dinçyürek, öğretmenlerin aksayan noktaları bildirerek bu konuda hassiyeti ortaya koymasının doğru bir yaklaşım ve grevin bir hak olduğunu düşündüklerini ancak grev hakkı kullanılırken eğitimi kesintiye uğratacak boyuta getirmemek adına çalışmak için de ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Dinçyürek şöyle devam etti:

"Örneğin okulda 20 öğretmen var ve 1 öğretmen eksikliği yaşanıyor. 1 öğretmen eksikliği için yüzlerce öğrencinin eğitiminin kesintiye uğratılmasını önleyecek diyalog kapılarının açık olacağı, doğru iletişim yöntemleri ile problemleri çözme yönünde gayret göstermeliyiz.Çözünceye kadar da iyi niyetli ortam oluşturmalıyız"

Bakan olmadan önce de bölge milletvekilleri olarak okullarla sürekli temas halinde olduklarını hatırlatan Dinçyürek: "Her türlü sorunlarınızda yanındayız. Sorunları birlikte çözmeye hazırız." dedi.

"ÇOCUKLARIN HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"  

Eğitim gören çocukları "sorunlu çocuklar-sorunsuz çocuklar" diye ötekileştirmenin çok büyük bir yanlış olduğuna vurgu yapan Bakan Dinçyürek şöyle devam etti:

"Çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Hepsinin bizim eğitim sisteminden eğitim alması önceliğimizdir.Sorun, yerleşim yerlerine göre hangi çocuğumuz hangi okuldan eğitim alması gerekiyorsa eğitim yılı başında doğru adrese yönlendirilmeleridir.Bu konuda müdürlerin "ben seni okula kaydederim seni kaydetmem" şeklinde çifte standart uygulamadan tavır ortaya koyması gerekmektedir."

Nakil tüzüğü konusunda gerek Bakan Berova, gerekse Bakanlar Kurulunun çok hassas olduğunu söyleyen Dinçyürek :"Bu konuda yeni eğitim yılından önce bir çalışma ortaya konacaktır." dedi.