Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, 2015 yılında da biyolojik çeşitliliğin korunduğu, sürdürülebilir temiz bir çevrenin tüm toplumun arzuladığı bir hedef olduğunu ifade ederek, bu hedef için yeni yılda da var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakan Dinçyürek, yeniyıl nedeniyle Bakanlığına bağlı Çevre Koruma, Su İşleri, Meteoroloji,Jeoloji ve Maden ile Orman Dairelerini ziyaret ederek personelin yeni yılını kutladı.

2015 yılında Bakanlığı ile ilgili konularda büyük beklentileri olduğunu ifade eden Dinçyürek, bu beklentilerin en başında Anavatandan temin edilecek Asrın projesi olan suyun adaya gelerek,en etkin şekilde değerlendirilmesi ve ülkedeki tüm hanelere içilebilir nitelikte dağıtılacak olması olduğunu söyledi.

Elektrik üreten iki santralin 2015'in hemen başında Yüzde yüz verimlilikle bacalardan doğaya salınan gazları dünya standartlarında kabul edilebilir ölçülere çekmenin yeni yıldaki bir diğer hedefleri olduğunu belirten Dinçyürek, bu konuya yeni yılda büyük bir hassasiyetle önem vereceklerini söyledi.

Dinçyürek, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, sürdürülebilir temiz bir çevrenin tüm toplumun arzuladığı bir hedef olduğunu ifade eden Dinçyürek bu hedef için yeni yılda da var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"2015 yılının ülkemiz için her alanda güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak 2015 yılında da aynı şevk ve istekle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki çalışma hayatında başarı sınırı yoktur ve bu başarı tek tek değil, birlik beraberlik bilinci içinde, ekip olarak çalışarak elde edildiğinde çok daha kıymetli ve tatminkâr olacaktır.Bu nedenle, vatandaşlarımızın da bu çabaya yardımcı olmaları ve çevre kirliliği oluşmaması için gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancım tamdır."

Bakan Dinçyürek,2014 yılında mesai mefhumu tanımaksızın özverili çalışmalarından dolayı Bakanlığı ve bağlı dairelerin tüm personeline teşekkür ederken, aileleri ile birlikte sağlıklı bir yıl geçirmelerini diledi.

Dinçyürek, 2015 yılının başta KKTC olmak üzere tüm insanlığa barış,mutluluk,sağlık ve huzur getirmesini temenni etti.             

dincyurek-daireler-(3).jpg

dincyurek-daireler-(4).jpg