Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü İntergaz Ltd. ile Dikmen çöp alanında hatıra ormanı oluşturulması konusunda protokol imzaladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, protokolün imza töreninde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk, İntergaz Ltd. Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer ile bakanlık yetkilileri hazır bulundu.

DİNÇYÜREK “UYGULAMANININ KURUM VE ŞİRKETLERE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada İnter Gaz Ltd’e orman arazilerinin artırılması, daha güzel ve daha temiz bir çevrede yaşamak için koyduğu katkı için teşekkür etti.

Birlikte ortaya çıkacak çalışmanın ülkedeki diğer kurum ve şirketlere örnek olmasını isteyen Bakan Dinçyürek; "Hedefimiz, her yıl 1 Milyon fidan ekilmesidir. Sadece dikme değil, dikildikten sonra bakımının sağlanması, korunması ve böylelikle ormanlarımızın çoğalmasıdır" dedi.

Ormanların korunup geliştirilmesinde sadece Bakanlığın çalışmaların yeterli olamayacağını ifade eden Bakan Dinçyürek, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların vereceği desteklerle sonuç alınabileceğine işaret etti.

KENCER “SOSYAL SORUMLULUK İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

İntergaz Ltd. Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer ise sosyal sorumluluk içerisinde hareket eden şirketin halktan aldığını halka geri yansıttığını belirterek, bu kapsamda geçen yıl Orman Dairesi ile yaptıkları temaslar sonucunda çöplük alanında fidan dikimi için yer ayrıldığını kaydetti.