Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantının açılış seremonisinde yer alıp, toplantının ikinci gününde KKTC’yi temsilen bir de konuşma yapan Bakan Dinçyürek, toplantıya katılan konuk ülke bakanlarının onuruna verilen yemeğe de katıldı.

Bu kapsamda bir çok ülkenin bakan ve toplantı amacıyla gelen üst düzey temsilcisi ile biraraya gelme fırsatı bulan Dinçyürek, daha sonra ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Bakan Dinçyürek bu kapsamda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve heyeti ile de görüştü. Görüşmede KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatında daha aktif yer alabilmesi ve yapılabilecek organizasyonlarda etkinliğinin arttırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Somali Dışişleri Bakanı Abdisalam Omer ile de görüşen Bakan Dinçyürek, bu görüşmede de eğitim, kültür ve sportif alanlarda işbirliği yapılması konularını gündeme getirdi. Ayrıca iki Bakan birbirlerini ülkelerine davet etti.

Dinçyürek’in bir diğer görüşmesi ise Katar Dışişleri Bakanı Dr. Khalid Bin Mohammed Al Attiyah ile oldu. Görüşmede Dinçyürek, Bakan Muhammed’e Kıbrıs Türk halkına verdiği destek ve işbirliği için teşekkür ederken; görüşmenin gündemini, Katar ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması oluşturdu. Görüşmede Dinçyürek, Katar’ın her platformda verdiği destek için de memnuniyetini dile getirdi.

Dinçyürek’e Kuveyt temaslarında Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü, KKTC Kuveyt Temsilcisi Hilmi Akil ve İİT İle İlişkiler Müdürlüğünde Görevli Birinci Sekreter Selda Çimen eşlik etti.

Bakan Dinçyürek’in heyetiyle birlikte bu gece KKTC’ye dönmesi bekleniyor.