Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek,15 Kasım KKTC'nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılmak ve temaslarda bulunmak amacıyla ülkede bulunan İngiltere Lordlar Kamarasının, Barones Meral Ece Başkanlığındaki KKTC Dostluk Grubu heyetini kabul etti.

Dinçyürek kabulde ülkede yaşanan başlıca çevre sorunları ve ortaya koydukları çözüm önerileri ile ilgili heyet üyelerine bilgiler verirken, ilerleyen süreçte uygulamaya koyacakları yeni projeleri de anlattı.

Bakan Dinçyürek ,çevreyi de birebir ilgilendiren  Avrupa Birliği destekli bazı projelerde bugüne kadar yaşanan bazı sorunlar olduğunu belirterek bu projeler hakkında heyet üyelerine bilgiler aktardı ve bu konuda desteklerini istedi.

Kabulde parlementerlerin "Güney Kıbrıs yetkilileri ile çevre konusunda işbirliğiniz varmı?" sorusu üzerine  çevre sorunlarının milliyeti ve ülkesi olmadığını ifade eden Bakan Dinçyürek, bu sorunların çözümünde Güney Kıbrıs başta olmak üzere bölge coğrafyasındaki tüm ülklelerle de yakın işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İngiltere Lordlar kamarasında yer alan KKTC dostluk grubunu üyelerini ülkde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçyürek, grup üyelerine bugüne kadar Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatleri doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar adına teşekkür etti.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramını kutlarken, bu coşkuya ortak olan misafirleri de ülkede görmenin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Dinçyürek, onlardan da aldıkları güç ve destekle ülkenin aydın geleceği ve yarınları adına daha güzel çalışmalara imza atmak hedefinde olduklarını söyledi.

KKTC Dostluk Grubu Başkanı Barones Meral Ece de kabuldeki konuşmasında zaman zaman KKTC'de bulunup ülkede yaşanan problemleri ve gelişen konular hakkındaki düşünceleri birebir öğrenme şansı yakaladıklarını ifade ederek, Bakan Dinçyürek'ten de çevresel konulardaki sorunları öğrenme şansı elde ettiklerini söyledi.

Ece, bu konularda Lordlar Kamarasında ortaya konulacak düşüncelerde ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.