Arzu Köprülü

Erhürmanın ardından söz alan Bağımsız milletvekili Hakan Dinçyürek de, 8 saattir görüştüklerini bu protokole ülkenin ihtiyacı var mı sorusuna hiç kimsenin hayır diyemediğine işaret ederek, hayır diyeceğini açıklayan CTP’nin içinde de protokole imza koyarak bir an önce yürürlüğe girmesini isteyen kişiler olduğunu iddia etti.

Devlet çarkının, protokolün imzalanmaması nedeniyle durduğunu örneklerle anlatmaya çalışan Dinçyürek, CTP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

CTP'li vekillerin elektrik hariç diğer konularda sorun görmediğini söyleyen Dinçyürek, protokolün hazırlanmasına CTP döneminde başlandığına işaret etti.

Devlete bağlı kurumlarda yapısal dönüşüme ihtiyaç olduğunu ve buna kimsenin itirazı olmadığını dile getiren Dinçyürek, şu anki yapının sürdürülebilir olmadığının da görüldüğünü belirtti. Dinçyürek, sürdürülebilir bir yapının KKTC’nin de hakkı olduğunu söyledi.

Dinçyürek, elektrik kurumunda geçmişte yapılan uygulamaları eleştirerek, reformu reddedenlerin yerine başka alternatifler sunması gerektiğini belirtti.

Hakan Dinçyürek, Bu protokolün bir an önce onaylanarak yasal düzenlemelerin de bir an önce yapılmasını beklediğini söyledi.

Dinçyürek, konuşması sırasında CTP Milletvekili Ömer Kalyoncu ile zaman zaman sertleşen ikili diyaloga girdi.