Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu amaçla bugün Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne giden Bakan Dinçyürek taziye defterine şunları yazdı:

"Sayın Cumhurbaşkanım,

Vefatınızın ardından şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına duyduğum derin üzüntü ile aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve yüceltilmesi adına vermiş olduğunuz mücadele her zaman takdirle anılacaktır.

Devletin çeşitli kademelerinde yapmış olduğunuz görevler ve son olarak Cumhurbaşkanlığınız döneminizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında güçlü bağların oluşmasına yapmış olduğunuz katkılar halkımız için her zaman büyük önem arz edecektir.

Zat-ı Devletlerinizin, Türk Milleti için göstermiş olduğu yüksek hizmetler ve demokrasi tarihine bıraktığınız güçlü izler her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır."

Bakan Dinçyürek'in taziye defterini imzalaması sırasında Müsteşar Bülent Arkın, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravalı, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlke Buran, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.