Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Dikmen’de çıkan yangın ve helikopter ihalesi ile ilgili BRT’ye bilgi verdi.


Yangının yol kenarındaki otların yanması ile ortaya çıktığını vurgulayan Dinçyürek, yangının kısa sürede söndürülüp kontrol altına alındığını belirtti.

Helikopter ihalesi ile ilgili olarak ise ihale sürecinin devam ettiğini kaydeden Dinçyürek ihale sürecinin ay sonunda tamamlanarak helikopterin adaya getirileceğini söyledi. Yol kenarlarındaki otların risk teşkil ettiğini belirten Bakan Dinçyürk, Perşembe günü 28 belediye, 30 Sivil Toplum Örgütü, 5 Kaymakam, Merkez Kaymakamı ve diğer tüm paydaşların bir araya geldiği geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını, dün ise 5 ilçede bölgesel toplantılar yapıldığını kaydetti.

Dinçyürek toplantıda yol kenarları, ana arterler, köyler arası yolların tamamında yangın riskini azaltacak, çevreyi temiz tutacak, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak bir çalışma başlatma kararı aldıklarını söyledi.

Bakan Dinçyürek, en geç bu hafta içinde ihtiyaçları belirleyerek ada genelinde bir seferberlik başlatma niyetinde olduklarını kaydetti. Yangınlara karşı yürütülen diğer çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Dinçyürek, Haziran ayı başından itibaren yangın hazır kuvvetinın araç sayısını 125’e çıkarıldığını, orman içlerinde yer alan 500 kilometreye yakın yolun temizliğinin tamamlandığını açıkladı.

Kamuyouna çağrıda bulunan Dinçyürek, “Biz ne kadar tedbir alırsak alalım vatandaşlarımızın da aynı derecede bilinçli ve duyarlı davranması gerekir” dedi.