Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Kıbrıs’taki görev süresi ay sonunda tamamlanacak olan İsveç Büyükelçisi Klas Gierow ile bir araya geldi.

İsveç Büyükelçiliği himayelerinde kurulan “Office of the Religious Track of the Cyprus Peace Process” tarafından yapılan açıklamaya göre, dini liderler, salı günkü ziyarette büyükelçiye dini liderler arasındaki ilişkinin kurulması ve gelişmesi ile Kıbrıs’ta barışın inşasına yönelik katkıları için teşekkür etti.

Gierow da dini liderlerin diyalog ve iletişimin insan hakları ve dini özgürlüklere saygı duyulan, sağlıklı bir toplumun önemli bir parçası olduğunu gösterdiğini kaydetti. Dini liderlerin Kıbrıs’ta barışa yapıcı katkı sağladığını söyleyen Gierow da Atalay ile Hrisostomos’a teşekkür etti.

1469117932.jpg

Dini liderler görüşme sırasında, geldikleri aşamaları da değerlendirdi ve gelecek aylarda yapacakları görüşmeler için önceliklerini belirledi.

Her iki dini lider de görüşmede, toplum liderlerinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalarını desteklemeye hazır olduklarını bir kez daha teyit etti.