Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüphelinin tamamı serbest bırakıldı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüphelinin tamamı serbest bırakıldı.

Dink soruşturmasında daha önce alınan ifadelerinin ardından tutuklanan ve yeni bilgiler doğrultusunda ek ifadeye çağrılan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit ise tekrar cezaevine götürüldü.

ŞÜPHELİLERDEN 5'İ GÖZALTINA ALINDI

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada savcılık yeni bilgi ve deliller doğrultusunda 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı almıştı. Savcılığın bu kararı üzerine 9 şüpheliden Faruk Sarı, Osman Gülbel, Yılmaz Angın, Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

DOSYADA DAHA ÖNCE TUTUKLU ŞÜPHELİLER TEKRAR DİNLENDİ

Aynı soruşturma kapsamında daha önce başka suçlardan tutuklu eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit benzer suçlardan ek ifade vermeleri için cezaevinden getirilmişti.

ŞÜPHELİLERİN HEPSİ TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Savcılık 4'ü tutuklu toplam 9 şüpheliyi dosya üzerinden "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek " suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmişti. Haklarında gözaltı kararı alınan 5 şüpheliye ise ayrıca "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçlaması da yüklenmişti. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.