Hrant Dink'in 17 Ocak 2007'de öldürülmesinde ihmalleri oldukları gerekçesiyle 25 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan 140 sayfalık iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi.

Başsavcılığa sunulan iddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar'ın da bulunduğu 25 kişi şüpheli olarak yer aldı.

Şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme", "Resmi belgede sahtecilik", "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanmak" gibi suçlardan suçlandığı iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığa onay için gönderilen iddianamenin eksilik gerekçesiyle savcılığa iade edildiği öğrenildi.