Dipkarpaz Belediyesi 40 yıldır sanayi bölgesi sorunu yaşayan Dipkarpaz’a sanayi bölgesinin kurulması için Maliye Bakanlığı ile protokol imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, protokole göre 5209 km2’lik eski tütün ambarları küçük esnafın yer alacağı sanayi sitesine çevrilecek.

Bu konunun göreve geldiği günden beri en büyük hayallerinden biri olduğunu belirten Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, “Dipkarpaz halkına ait olan yer üstü kaynaklarını halka kazandırmaya devam edeceğiz. Sanayi bölgemiz halkımıza ve esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Coşkun, amaca ulaşmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Artık orası kişilerin değil Dipkarpaz halkının ortak bir değeri olarak yaşayacak ve yükselecektir” dedi.

Coşkun şunları kaydetti:

“Bu konuda bize yardımcı olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ve özellikle bu kazanımı elde etmemize büyük katkı sağlayan ve inandığımız yolda bize koşulsuz destek veren Maliye Bakanı Zeren Mungan’a Dipkarpaz ve Kaleburnu halkı adına teşekkürü borç biliyorum.”