Öncelikle seçildiğim zaman başıbozukluk yaşanan Belediyede disiplini ve sistemi oturtmaya çalıştım. Kendi yakınlarıma bile disiplinsiz davranışları sonrasında ceza verdim. Bu çalışanlar arasında ayırım yapmadığımı göstertti. Ve bu sayede belediyeye sistem ve disiplin gelerek işler düzene girdi dedi.

150 yaşlıya hizmet götürdük: Sağlık Ekibi kurarak bu konuda emeklerini esirgemeyen çalışanlarımız ile 150 yaşlıya hizmet vermeye başladık. Yaşlı insanlarımızı ziyaret ederek sağlıklarının yanısıra saç kesme gibi gereksinmelerini de sağladık.

Lefkoşa ve Girne’yi görmeyen insanlarımız var: 30 yıl hatta daha fazla bu bölgede yaşayan insanlarımız arasında hala daha Lefkoşa ve Girne’yi görmeyen insanlarımız var. Biz belediye olarak ‘TUR’ düzenleyerek halkımızın görmedikleri veya çok az gidebildikleri bölgeleri görmelerini sağlayacağız

Eşek sütünü değerlendireceğiz: Suphi Coşkun açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Karpaz için eşekler bir nimet. Ben Eşek sütünün kullanımı için kısa süreli Türkiye’de eğitim gördüm. Eşekleri bir bölgede toplamak için yollar kurduk.

Taner Ulutaş

Birçok Belediyeye yönelik şikayetler doruğa ulaşırken bazı belediyelerin yaptıklarına alkış tutuluyor. Dipkarpaz Belediyesinde, Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında gerçekleşen değişiklik bölge halkını memnun ederken, bölgenin al benisini de yükseltmiş durumda.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, dETAY gazetesine yaptığı açıklamada, Karpaz Bölgesi işsizlik ve istihdam yokluğu nedeniyle ekonomik yönden dibe vurmuş durumda. Ben Dipkarpaz Belediye Başkanı adayı olurken bölge insanına ve kendime bu bölgede birçok şeyi değiştireceğim sözü verdim. Öncelikle seçildiğim zaman başıbozukluk yaşanan Belediyede disiplini ve sistemi oturtmaya çalıştım. Kendi yakınlarıma bile disiplinsiz davranışları sonrasında ceza verdim. Bu çalışanlar arasında ayırım yapmadığımı göstertti. Ve bu sayede belediyeye sistem ve disiplin gelerek işler düzene girdi dedi.

SAĞLIK EKİBİ KURDUK VE 150 YAŞLIYA HİZMET GÖTÜRDÜK

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun Detay Gazetesine yaptığı açıklamasına devamla, öncelikle bölgemizde bulunan yaşlı insanlara hizmet etmeyi hedefledik. Sağlık Ekibi kurarak bu konuda emeklerini esirgemeyen çalışanlarımız ile 150 yaşlıya hizmet vermeye başladık. Yaşlı insanlarımızı ziyaret ederek sağlıklarının yanısıra saç kesme gibi gereksinmelerini de sağladık.

RUM VE TÜRK MEZARLIĞI TEMİZLENDİ KİLİSE RESTORASYONA TABİ TUTULDU

Yaşlı insanlarımıza hizmet götürdükten sonra yol, mezarlık ve bazı kiliseleri tamir yönüne gittik. Rum Mezarlığı ile Türk Mezarlığı ot ve çöpten temizlenerek, oralara güzel bir görünüm kazandırmaya çalıştık. Türk Mezarlığını genişleterek bölge halkı için daha iyi bir konuma getirmeye çalıştık. Rum Mezarlığı yanında bulunan kilisenin restorasyonu yapılarak kapı ve pencerelerini yeniledik.’

LEFKOŞA VE GİRNE’Yİ GÖRMEYEN İNSANLARIMIZ VAR

30 yıl hatta daha fazla bu bölgede yaşayan Türkiye kökenli insanlarımız arasında hala daha Lefkoşa ve Girne’yi görmeyen insanlarımız var. Biz belediye olarak ‘TUR’ düzenleyerek halkımızın görmedikleri veya çok az gidebildikleri bölgeleri görmelerini sağlayacağız diyen Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Bungalow’larımızı elden geçirip özellikle yaz aylarında bölgemize turist akışını hızlandıracağız. Yine bölgeye kuracağımız karavan yeri ile bölgemizin daha çok insan tarafından ziyaret edilmesini sağlayacağız. Bundan bölge insanımızın maddi açıdan yararlanmasını sağlayacağız ifadesinde bulundu.

EŞEK SÜTÜNÜ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Suphi Coşkun Detay gazetesine yaptığı açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Karpaz için eşekler bir nimet. Ben Eşek sütünün kullanımı için kısa süreli Türkiye’de eğitim gördüm. Eşekleri bir bölgede toplamak için yollar kurduk. Apostols Andreas Manastırı bölgesine piknik yerleri kurup, vereceğimiz hizmet karşılığında gelenden bir Türk Lirası alacağız. Bu alınan paralar eşekler için harcanacak. Onları bölgede oluşturulan bölge içinde özgürce yaşamalarını sağlarken babalar, annelerin çocuklarına bu eşekleri göstermelerini sağlayacağız.

SANAYİ BÖLGESİ KURUP EKO TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Dipkarpaz’da Sanayi Bölgemiz yok. küçük ölçekli iş yerleri yerleşim bölgelerinin içinde bulunuyor. Ülke dışında yaşayan birisine mantar fabrikası yapması için binalar verildi. Şimdi biz bu binaları harabe halinden çıkmasını ve iş yerlerine dönüşmesini sağlamak istiyoruz. Bu nedenle buralarını belediyenin bünyesine almak için çalışmalar yapıyoruz. İş yerlerini kurmak istediğimiz Sanayi Bölgesine taşıyarak ‘Eko Turizmi’ne yönelmek istiyoruz. Eko Turizmi ile bölgemizi canlandırarak bölge insanımızın maddi açıdan da biraz daha rahatlamasını sağlayacağız’

ELÇİYE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bölgede yaşanan iyileştirmeye büyük katıkısı olan TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya ve TC Büyükelçiliği Yardım Heyetine teşekkür ederim. Ayrıca 130 kişiye yemek vererek bölge insanının moral ve motivasyonunu yükselten Vakıflar İdaresinden Ali Bardak ile İbrahim beye de teşekkürlerimi sunarım ifadesinde bulunan Sabri Coşkun, eskiden ayın 10’undan sonra ödenen belediye çalışanlarına biz hem maaşlarını hemde 13. Maaşlarını ödeyebilecek duruma geldik. Bunu da hep birlikte belediye çalışanları ile birikte yaptık. Bu nedenle belediye çalışanlarına da teşekkürlerimi arzederim dedi.

turkDipkarpaz’da bulunan Türk mezarlığı yeni dönemde bakımdan geçirildi. Mezarlık temizlenirken etrafı da duvarla çevrildi.

mezarlik rum

Dipkarpaz’da 300 civarında  Kıbrıslı Rum yaşıyor. Dipkarpaz Belediyesi Rum Mezarlığını da elden geçirerek temizledi. Mezarlığın yanında bulunan ve kullanılmayan Kilisenin bakımı yapılarak pencere ve kapıları yenilendi.

yerinde saglik

Dipkarpaz Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı Dipkarpaz ve Kaleburnu köylerinde yaşayan 150 civarında yaşlı insanımıza yerinde sağlık hizmeti götürüyor.

bungolawlar (2)

Dipkarpaz’da bulunan Belediye ait Banglovlar da toplam 35 kişi kalabiliyor. Belediye kış dönemi de burayı çalıştırıyor.