Diyarbakır'da yaşayan 62 yaşındaki Osman Güzel, yıllarca çocuklarını okutmak için ertelediği üniversite eğitimini tamamlayarak, diplomasını doçent kızının elinden aldı.

Diyarbakırlı Osman Güzel, yıllarca çocuklarını okutmak için ek iş yaptı. Eğitim hayatına, çocuklarını okutmak için ara vermek zorunda kalan Güzel, uzun süre sonra girdiği üniversite sınavlarında kazandığı Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu işletme yönetimi bölümünü bitirerek, diplomasını Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde görevli Yrd. Doç. Dr. olan kızı Remziye Güzel'den aldı. Osman Güzel diplomasını aldıktan sonra toplu kep atma törenine katıldı.

"OKUMANIN YAŞI YOKTUR"

62 yaşında mezun olan baba Güzel, yıllarca okuyamadığı üniversiteyi bu yaşında tamamlamış olmanın gururunun yanı sıra, diplomasını doçent kızından almasının da sevincini yaşadığını söyledi. Baba Güzel, okumanın yaşı olmadığını belirterek, kendisine destek olan hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti. Güzel, "Daha önce de okumak istiyordum. Maalesef olmadı. Okumanın yaşı yoktur. Okudum ve çok mutluyum. Bütün işletme yönetimi hocalarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bu iki sene içinde geçirdiğimiz güzel günler için. Şu anda çok mutluyum" dedi.

"ONUN MEZUNİYETİNİ GÖRMÜŞ OLMAK, ONUR VERİCİ"

Babasının kendilerini okutmak için ertelediği üniversite hayatını tamamlamış olmasından büyük onur duyduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Remziye Güzel de babasına çok şey borçlu olduklarını belirtti. Babasının aldığı diplomanın çok büyük bir mutluluk olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Güzel, tüm babaların geçmiş Babalar Günü'nü kutlayarak, "Babam memur, dolayısıyla vaktinde üniversite bitiremedi. Bizi okutmak için ek iş yapmak durumunda kalmıştı. Bugün biz mezun olduktan sonra babam okuyabildi. O yüzden onun mezuniyetini görmüş olmak bizim için onur verici bir durum. Kendisine çok şey borçluyuz, kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Başta kendi babam olmak üzere bütün babaların Babalar Günü'nü kutluyorum. Aileler, çocuklar anne ve babalarının kıymetini bilsinler. Çünkü karşılıksız seven tek insan anne ve babadır" diye konuştu.

Babasının diplomasını kendi elleriyle vermiş olmanın heyecanını yaşayan Yrd. Doç. Dr. Güzel, böyle bir şey yapabileceğinin aklına hiç gelmediğini ve çok duygulandığını aktararak, "Hislerimi kelimelerle anlatamıyorum. Çok heyecan vericiydi. Hiç böyle bir şey yapabileceğim aklıma gelmemişti. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte sahneye çıkan Osman Güzel, kep atarak mezuniyet sevincini kızıyla birlikte doyasıya yaşadı.

Diplomasını doçent kızının elinden aldı