Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Tahsin Öztiryaki, 43 yıl önce bırakmak zorunda kaldığı okulundan mezun oldu. Öztiryaki, 43 yıl sonra mezun olduğu okuldan diplomasını torunu ile birlikte aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Öztiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, 43 yıl önce bırakmak zorunda kaldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi bölümündeki eğitimini tamamladı. 4 yıllık eğitiminin ardından diploma alamaya hak kazanan Öztiryaki, 43 yıl gecikmeli almaya hak kazandığı diplomasını torunu birlikte aldı. Diploma töreninin ardından açıklama yapan Tahsin Öztiryaki genç öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu belirtti.

"GENÇKEN BUNU YAŞAMAK İSTERDİM"

Arkadaşlarının kendisine şaka yolu ile mesajlar atarak "Diploma tamamsa, bize iş müracaatında bulun" dediklerini aktaran Öztiryaki, "Gençken bunu yaşamak isterdim. Gençken yaşayamadım. Gençlerle tanışmak ve bu heyecanla tanışmak için bu okuldayım. 1972'li yıllarda okula yazıldım ancak o dönem siyasi olaylardan dolayı okullara iki yıl ara verildi. Okula devam etmek çok zordu o dönem. Bende bakır mutfak malzemeleri üreten aile şirketinde çalışmaya başladım. O gün 15-20 kişinin çalıştığı bir iş yerinden şu an 1200 kişinin çalıştığı dünyanın 108 ülkesine ihracat yapan bir firmanın yöneticisiyim" dedi.

"ÜLKEDEN ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMAYA HAKKIM VARDI, ONU ALDIM"

Kendisi için durumun biraz tersten işlediğini ifade eden Öztiryaki, "Önce işi hallettim. Sonra sıra okula geldi. İşe gitmek için okulu bıraktım, işimdi ise 4 yıl okul için işi aksattım. 61 yaşındayım ve bazen imtihanlara girerken tansiyon hapımı aldım. Bu benim alacağımdı, ülkeden üniversite eğitimi almaya hakkım vardı. Onu aldım" şeklinde konuştu.