Dış Basın Birliği’nden verilen bilgiye göre, dün başlayan ve 6 Haziran’a kadar devam edecek toplantıda, Dış Basın Birliği’ni, birlik başkanı, Halkın Sesi Gazetesi yazarı Züleyha Karaman temsil ediyor.

Toplantıya ev sahibi Azerbaycan’ın yanı sıra Türkiye, KKTC, Makedonya, Özbekistan, Kırgızıstan ve Tataristan’dan temsilciler katılıyor.

Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği Toplantısı, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın sivil toplum örgütlerine desteği çerçevesinde “Şiiri, sanatı, giyimi, mimarisi ve tarihi ile Can Azerbaycan” adı altında yapılıyor.

Bu arada “Azerbaycan Cumhurbaşkanı Nezdinde Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Konseyi” Başkanı, Milletvekili Dr. Azay Guliyev, toplantı için Azerbaycan’a giden konukları makamında kabul ederek görüştü.

Açıklamada Guliyev’in sözlerine de yer verilerek, Guliyev’in; “Türk dünyasının en önemli sorunlarından biri de Kıbrıs sorunudur. Kıbrıslı kardeşlerimize karşı da bir soykırım uygulanmıştır. Azerbaycan her zaman Kıbrıslı Türklerin yanındadır. Karabağ sorunu olmasaydı eminim ki daha farklı şeyler yapabilirdi. Biz kardeşiz, bir millet iki devletiz” dediği belirtildi.

Öte yandan toplantıya katılan konuklar, Haydar Aliyev’in mezarı ile Hocalı, Karabağ ve Türk şehitliğini de ziyaret etti.

“Bakü 1. Avrupa Oyunları”nın tanıtım çekimlerine de katılan konuk heyet, KKTC’nin Bakü Temsilcisi Saadettin Topukçu tarafından da kabul edilecek.