Dış Basın Birliği Yönetim Kurulu, bazı üyelerinin birlikten istifa ettiğini medyadan öğrendiklerini, ellerine tebligat ulaşmadığını, istifa gerekçesi olarak paylaşılanların ise “gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını” kaydetti.

Dış Basın Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İddialarını ispatlamaya davet eder, ispatlamadıkları takdirde yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz. İstifaları elimize geçmemiş olsa bile en yakın zamanda yürürlüğe koyup kabul ettiğimizi de bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sözü edilen arkadaşlar bir süredir Başkanımız Arslan Mengüç’ün rahatsızlanmasını fırsat bilip dernek yönetimini tüzüğe aykırı yöntemlerle ele geçirmek üzere hazırlıklar yaptıkları bilgimize gelmiş, ancak yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren derneğimizin tüzüğünde ifade edildiği gibi İkinci Başkan olan Züleyha Karaman dernek başkanlığına getirilmişti.

Dün yapılan Genel Kurul toplantısında alınan bu kararı hazmedemeyen arkadaşların, bir kadın başkan altında çalışmayı içlerine sindiremediklerinden ve tüzüğe aykırı bir şekilde yönetimi ele geçirme niyetleri engellendiğinden böyle bir yola başvurdukları açıktır. Dünkü  (9 Nisan 2015) Yönetim Kurulu toplantısında sözü edilen arkadaşların Disiplin Kurulu’na sevkleri ile ilgili tavsiye kararı zaten alınmıştı.

Arkadaşların, 1992’den beri faaliyette olan derneğimizden istifaları ayrıca yönetimi ve diğer üyeleri mutlu etmiştir.”