Bertuğ Topal

Halkın Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç partideki tüm görevlerinden istifa etti.Halkın Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç’un işinsanı Bulut Akacan’ı partiden izinsiz “parti yetkilisi olarak” ziyaret etmesi ve haberin medyada yer alma biçimi parti içerisinde ciddi rahatsızlık uyandırdı.

Serhan Aktunç ve Parti Meclisi üyesi Saffet Aşıksoy’un Bulut Akacan’ı parti organlarından habersiz ziyaret etmesi ve bu haberin medyada yayınlanma biçiminden rahatsız olan parti yönetimi her iki kişi için de disiplin soruşturması başlattı.

Serhan Aktunç, disiplin soruşturmasının ilerletilmesine gerek kalmadan hem partinden hem de Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini dün açıkladı.

Kendisi de rahatsız oldu

Halkın Partisi’ne yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Serhan Aktunç’un parti değerlerine ters, parti yönetimin tasvip etmediği bir ziyaret gerçekleştirdiğinin parti içerisinde konuşulduğu kaydedildi. Aktunç’un bundan dolayı oluşan tepkilerden kendisinin de rahatsız olduğu ve istifa ettiği ifade ediliyor.

Aktunç fazla konuşmadı

Halkın Partisi’nden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini duyuran Aktunç, yapığı açıklamada şunlara değindi:

“Bugün itibari ile Halkın Partisi’nden ve tüm görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. İleriki günlerde gerek duyduğum takdirde detaylı bir açıklama yapacağım. Yürüdüğüm bu yolda beraber olduğum tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepsinin yolu açık olsun.”

Özersay’dan ince gönderme

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ise yaşananları sosyal medyadan paylaştığı 3 cümle ile özetledi. İşte Özersay’ın paylaşımı:

“Halkın Partisi’nden kimseye hiçbir biçimde vekillik ya da başka bir makam sözü verilmemiştir, verilmeyecektir”. (29 Ocak 2017)

İki ay önce HP Kongresi sırasında benim tarafımdan söylendi bu sözler. Neden mi hatırlattım? Bazıları bu partinin yükselişinden yararlanmak için zaman zaman adımızı kullanmaya çalışıyor da ondan. Boşuna uğraşmasınlar da fayda etmez diye…”

İşte o haber

Halkın Partisi Yönetim organları ve partililerin tepki gösterdiği ziyaret haberi ise, Akacan’a ait olduğu söylenen internet sitesinde şu şekilde yayınlandı.

“KKTC’de halkın yanında oluşuyla bilinen Halkın Partisi, Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan’ı ziyaret etti.

Ülkemizin kalkınması ve ileriye gitmesi adına bir çok yatırım yapan ve muhteşem başarılara imza atan Akacan Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan’ı Halkın Partisi Holding Binası’nda ziyaret etti. Ziyarette Halkın Partisi adına Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç ve Parti Meclisi üyesi Saffet Aşıksoy hazır bulundu.

Halkın Partisi (HP) yetkilileri yaptıkları ziyarette, Akacan Holding gibi iyi yönetilen ve verimli çalışarak her yatırımı ile ülkemizi bir çıta daha yükselten Başkan Bulut Akacan’ın örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu dile getirdiler. HP yetkileri ayrıca, geçtiğimiz haftalarda saldırıya maruz kalan Akacan’a üzüntülerini belirtelerek, her başarılı iş insanının başına gelebilecek bu bıçaklama olayını da kınadıklarını sözlerine eklediler.

HP; “Akacan Holding’in saldırı ve karalamalara aldırmadan her zamanki gibi en iyisini yaparak varlığını sürdürmesi ve yatırım konusunda ana aktör olmaya devam etmesi, ülkemizin bütünen dışa bağımlı hale gelmesi ve Avrupa standartlarında bir ülke olabilmesinin garantisi olacaktır.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Bulut Akacan, ülke ve halkı için her zaman olduğu gibi en iyisini yapacaklarına dikkati çekerek, Aşıksoy ve Aktunç’a D&R ve birçok büyük kitapevi ve mağazalarda satış rekorları kırarak ilk sıraya yerleşen “Farkında Olmak” isimli kitabını imzalayarak takdim etti.”